Foto: AFP/Scanpix

Vārtus Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta pēdējās kārtas spēlē sestdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, palīdzot "Hannover 96" komandai ar 3:2 (1:0) savā laukumā pieveikt "Freiburg" vienību.

Kā zināms, Rudņevs "Hannover 96" komandai līdz sezonas beigām bija izīrēts no Hamburgas SV (HSV) vienības. Kaut tika prognozēts, ka "Hannover 96" izmantos iespēju viņu izpirkt, pagājušajā nedēļā Hannoveres vienība pavēstīja, ka to nedarīs, tāpēc šī uzbrucējam bija pēdējā spēle šajā klubā.

Aizvadīto maču Rudņevs uzsāka rezervē, bet laukumā izgāja 60.minūtē, kad rezultāts bija neizšķirts 1:1. Tomēr jau piecas minūtes vēlāk tieši Rudņevs izcēlās ar precīzu sitienu.

Kaut cīņas gaitā "Freiburg" divas reizes panāca neizšķirtu, uzvaras vārtus mājiniekiem 80.minūtē guva Edgars Pribs.

Līdz ar to sezonas pēdējos piecos mačos "Hannover 96" komanda izcīnīja četras uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti.

Tikmēr kārtējo neveiksmi sestdien piedzīvoja HSV komanda, kas ar 2:3 (1:1) izbraukumā zaudēja "Mainz 05" un tagad aizvadīs divas pārspēles par vietas saglabāšanu bundeslīgā.

Čempionāta kopvērtējumā "Hannover 96" komanda ar 42 punktiem 34 spēlēs izcīnīja desmito vietu, bet HSV ar 27 punktiem palika 16.pozīcijā. Zīmīgi, ka Hamburgas vienība ir vienīgā bundeslīgas vēsturē, kas nekad nav to atstājusi, bet tās pārspēļu pretinieks noskaidrosies svētdien.

Tikmēr divas vājākās bundeslīgas vienības - "Nurnberg" un Braunšveigas "Eintracht" - vietu turnīrā zaudēja automātiski. Zīmīgi, ka Nirnbergas vienība no bundeslīgas izkritusi astoto reizi vēsturē.

Tikmēr čempionātā pārliecinoši ar 90 punktiem triumfēja Minhenes "Bayern" komanda, kas par 19 punktiem apsteidza Dortmundes "Borussia", bet trešo vietu ar 64 punktiem izcīnīja Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Pēdējā kārtā "Bayern" ar 1:0 (0:0) pieveica "VfB Stuttgart", Dortmundes "Borussia" ar 4:0 (2:0) sagrāva Berlīnes "Hertha", bet "Schalke 04" ar 4:1 (2:1) uzveica "Nurnberg", paglābjot HSV no automātiskas izkrišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!