Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien nāca uz maiņu Vācijas bundeslīgas spēlē, palīdzot "Koln" komandai viesos cīnīties 2:2 (1:1) ar "Ingolstadt" spēlētājiem.

"Koln" pēc ziemas pārtraukuma piecās bundeslīgas spēlēs cietusi trīs zaudējumus un divas reizes nospēlējusi neizšķirti.

Sestdienas spēlē pirmā un otrā puslaika 15.minūtēs šosezon rezultatīvi spēlējošais Antonī Modests divreiz vadībā izvirzīja "Koln", tomēr mājinieki abas reizes atspēlējās.

Rudņevs laukumā izgāja 79. minūtē, kad rezultāts jau bija 2:2, izceļoties ar vienu noteikumu pārkāpumu uzbrukumā.

Modests šosezon bundeslīgā jau guvis 19 vārtus, atpaliekot vienīgi no Roberta Levandovska (Minhenes "Bayern") un Pjēra Emerika Obamejanga (Dortmundes "Borussia"), kuri izcēlušies attiecīgi 22 un 21 reizi.

Bundeslīgas augšgalā kopvērtējumā nostiprinājās "Bayern", jo tās konkurentes "Leipzig" un Dortmundes "Borussia" zaudēja.

Divus vārtus iesitot Levandovskim, "Bayern" ar 3:0 (2:0) apspēlēja Frankfurtes "Eintracht", kamēr "Leipzig" mājās ar 0:1 (0:1) piekāpās "VfL Wolfsburg" futbolistiem, bet Dortmundes komanda viesos ar 1:2 (0:1) zaudēja Berlīnes "Hertha", vienīgos vārtus gūstot Obamejangam, kurš trešdien atzīmējās ar "hat-trick" UEFA Čempionu līgā.

Savukārt Nīderlandes futbola speciālists Andrīss Jonkers guva pirmo uzvaru pie "VfL Wolfsburg" stūres.

Bundeslīgas kopvērtējumā pēc 24 kārtām "Bayern" komanda iekrājusi 59 punktus un tuvākā konkurente "Leipzig" tagad atpaliek par desmit punktiem.

Tikmēr Dortmundes "Borussia" guvusi 43 punktus un no tās par punktu atpaliek "Hoffenheim" futbolisti, kas sestdien spēlēja 1:1 (0:0) ar "Freiburg".

Savukārt "Koln" ar 34 punktiem joprojām atrodama septītajā vietā, tomēr to svētdien var apsteigt UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla dalībniece Menhengladbahas "Borussia", kas uzņems vienu no sacensību pastarītēm Hamburgas SV (HSV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!