Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien devās laukumā uz maiņu Vācijas bundeslīgas mačā, palīdzot "Koln" komandai viesos kompensācijas laikā izraut uzvaru ar 2:1 (0:1) pār Menhengladbahas "Borussia" vienību.

Rudņevs laukumā bija visu otro puslaiku un 70.minūtē saņēma dzelteno kartīti. Mača gaitā Latvijas futbolists vairākkārt izcēlās ar aktīvām situācijām. Šis Latvijas uzbrucējam bija otrais brīdinājums šosezon.

Rezultātu 32.minūtē atklāja mājinieku futbolists Larss Štindls, bet izlīdzinājums tika panākts 59.minūtē, kad francūzis Antonī Modests izcēlās ar galvu pēc centrējuma. Savukārt uzvaru Ķelnes futbolisti izrāva jau kompensācijas laikā, kad Marcels Rise izcēlās ar lielisku soda sitienu no aptuveni 30 metru attāluma.

Vēl nesen Rudņevs divos "Koln" mačos pēc kārtas laukumā izgāja pamatsastāvā, tomēr pagājušajā duelī pirms divām nedēļām Latvijas uzbrucējs tā arī nepiecēlās no rezervistu soliņa.

Pēc šī panākuma "Koln" komanda ar 21 punktu 11 mačos pakāpusies uz trešo pozīciju kopvērtējumā.

Turnīra līderpozīcijā ar 27 punktiem ir pārsteidzošā debitante "Leipzig", bet pie 24 punktiem desmit mačos tikusi čempione Minhenes "Bayern".

Jau vēstīts, ka "Leipzig" komanda piektdien viesos ar 3:2 pārspēja Leverkūzenes "Bayer" vienību, labojot turnīra rekordu, jo 11 pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

Tikmēr "Bayern" vēlāk sestdien kārtas centrālajā duelī viesosies pie Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!