Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola valstsvienības uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien Vācijas bundeslīgas maču sāka sākumsastāvā, turklāt izcēlās ar aktīvu spēli un gūtiem vārtiem, kamēr viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) vienība svinēja uzvaru.

HSV savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:1) uzveica Menhengladbahas "Borussia".

Hamburgas vienība jau spēles 14.minūtē nonāca iedzinējos, tomēr septiņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām pēc stūra sitiena izspēles Rudņevs izcēlās ar aktivitāti viesu vārtu priekšā. Lai gan Latvijas futbolistam gūt vārtus neizdevās, tomēr pēc viņa komandas biedra Gideona Junga sitiena bumba pēc rikošeta no mājinieku spēlētāja atrada ceļu vārtos.

Ar to gan HSV vienībai nepietika, un nedaudz vēlāk Rudņevam pēc tālas Hamburgas vienības vārtsarga Renē Adlera piespēles izdevās ieskriet "Borussia" soda laukumā un ar spēcīgu sitienu tālajā vārtu stūrī panākt 2:1.

Otrajā puslaikā 11 minūtes pirms pamatlaika beigām Rudņevs tika nomainīts, bet minūti vēlāk viņa komandas biedrs Ivo Iličevičs panāca jau divu vārtu pārsvaru. Tiesa, pēc astoņām minūtēm "Borussia" vienus vārtus atguva, turklāt spēles pēdējās minūtēs izdarīja milzīgu spiedienu uz HSV vārtiem, tomēr neizšķirtu panākt viņiem neizdevās.

Kā zināms, sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, bet pēc ziemas pārtraukuma viņš trijos mačos laukumā izgāja uz maiņu, turklāt pirms divām nedēļām arī guva vārtus.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai.

2012.gada maijā Rudņevs ar HSV komandu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kad viņu iegādājās no Polijas kluba Poznaņas "Lech". Uzbrucējs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Pirmajā sezonā Rudņevs bundeslīgas čempionātā sevi veiksmīgi pieteica, HSV rindās gūstot 12 vārtus. Tomēr nākamajā sezonā viņa pozīcija vienības sastāvā bija jūtami mainījusies, un tās otro daļu uzbrucējs pavadīja, izīrēts "Hannover 96" komandai, kas gan beigās neizmantoja iespēju Latvijas sportista kontraktu izpirkt.

Arī iepriekšējā sezonā Rudņeva loma HSV rindās bija maza - bundeslīgā Latvijas futbolists laukumā devās 22 spēlēs, tikai sešās no tām aizvadot visas 90 minūtes.

Tikmēr pie kārtējā panākuma tikusi Vācijas čempione Minhenes "Bayern", kas vietējā derbijā ar 3:1 (1:0) pieveica "Augsburg" komandu.

Šīs spēles laikā "Bayern" pārliecinoši diktēja notikumu attīstību, izvirzoties vadībā ar 3:0, taču pašā spēles izskaņā goda vārtus mājinieku labā guva Rauls Vovadilja.

Savukārt Minhenes kluba sastāvā divus vārtus iesita šosezon augstu rezultativitāti demonstrējošais polis Roberts Levandovskis, kurš ar 21 vārtu guvumu kļuvis par bundeslīgas rezultatīvāko futbolistu.

Ar 26 punktiem 21 spēlē HSV komanda pakāpusies uz 11.vietu Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma tabulā. Pārliecinoša līdere ar 56 punktiem ir čempione "Bayern", bet tai astoņus punktus zaudē Dortmundes "Borussia", kas sestdien ar 1:0 (0:0) pārspēja "Hannover 96".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!