Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien sevis pārstāvētajai Vācijas bunsdelīgas vienība Hamburgas SV (HSV) palīdzēja izbraukumā ar 5:0 (1:0) sagraut "Nurnberg" futbolistus.

Rudņevs laukumā devās mača 85.minūtē, nomainot Pjēru Mihelu Lasogu, kurš izcēlās ar trīs vārtiem jeb "hat trick".

Mača rezultātu 17.minūtē atklāja slavenais Nīderlandes pussargs Rafales van der Vārts, bet pēc tam no viņa piespēlēm vārtus divreiz guva Lasoga, kurš pēc tam pamanījās pretinieku vārtsargu pārspēt arī trešo reizi.

Savukārt piektos vārtus HSV vienības labā guva Tolgaja Arslans mača 74.minūtē.

Šī Rudņevam bija debija jaunā HSV trenera holandieša Berta van Marvijka vadībā, jo iepriekšējo spēli Latvijas sportists aizvadīja uz rezervistu soliņa.

Nu HSV tikusi pie astoņiem punktiem astoņās spēlēs, kas bundeslīgas kopvērtējuma tabulā ļauj pakāpties no 15. uz 14.vietu.

Jau vēstīts, ka sestdien negaidītu zaudējumu piedzīvoja viena no pēdējo gadu Vācijas labākajām komandām Dortmundes "Borussia", kas izbraukumā ar 0:2 piekāpās Menhengladbahas "Borussia" futbolistiem.

Menhengladbahas vienība panākumu nodrošināja pamatlaika pēdējo desmit minūšu laikā, jo vispirms no 11 metru soda sitiena atzīmes izcēlās Makss Krūse, bet pēc piecām minūtēm rezultāta starpību dubultoja Rafaels.

Šis ir valsts vicečempionu pirmais zaudējums sezonā, līdz ar to šobrīd vienīgā līdervienība bundeslīgā ir aizvadītās sezonas labākā Vācijas un Eiropas komanda Minhenes "Bayern", kas sestdien cīnījās neizšķirti 1:1 ar Leverkūzenes "Bayer" sportistiem.

Zīmīgi, ka abi vārti tika gūti tikai ar vienas minūtes intervālu. Vispirms mača 30.minūtē izcēlās Minhenes futbolists Tonijs Kross, bet pēc minūtes ar precīzu sitienu atbildēja Sidnejs Sams.

Zīmīgi, ka tieši šīs četras komandas, kas sestdien aizvadīja spēles savā starpā, aizņem kopvērtējuma pirmo četrinieku.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!