Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs lauzis līgumu ar Vācijas Bundeslīgas komandu "Koln" un negaidīti noslēdzis spēlētāja karjeru, vēsta kluba mājaslapa internetā.

"Koln" komandas mājaslapā vēstīts, ka Rudņevs esot lūdzis lauzt līgumu personisku iemeslu dēļ. "Mēs izpildījām viņa lūgumu. Viņš vēlas sevi veltīt personīgajai dzīvei. Mēs cienām šo lēmumu un nesniegsim komentārus, pirms nebūsim panākuši savstarpēju vienošanos," teikts kluba paziņojumā.

Rudņevam šobrīd ir 29 gadi. Šosezon viņš sešās spēlēs laukumā nav devies, bet pērn 21 mačā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Ķelnes vienībai Rudņevs pievienojās 2016. gada jūnijā.

Rudņevam arī iepriekš bijušas problēmas personīgajā dzīvē. Viņš 2015. gada septembrī tika nogādāts slimnīcā ar sakostu mēli, tomēr futbolists atklātā vēstulē šo situāciju izskaidroja, atklājot, ka viņa ģimene piedzīvojusi traģēdiju.

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs karjeru sāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE). Pēc nedaudz vairāk kā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Ungārijas čempionātā Rudņevs 30 mačos izcēlās ar 20 gūtiem vārtiem, bet Polijas līgā viņš 56 cīņās izpildīja 33 precīzus sitienus, reizi arī pārliecinoši kļūstot par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

2012. gada maijā Rudņevs pārcēlās uz Vācijas bundeslīgas komandu Hamburgas SV (HSV), ar ko noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kad viņu iegādājās no Polijas kluba Poznaņas "Lech". Uzbrucējs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Pirmajā sezonā Rudņevs bundeslīgas čempionātā sevi veiksmīgi pieteica, HSV rindās gūstot 12 vārtus. Tomēr nākamajā sezonā viņa pozīcija vienības sastāvā bija jūtami mainījusies, un tās otro daļu uzbrucējs pavadīja, izīrēts "Hannover 96" komandai, kas gan beigās neizmantoja iespēju Latvijas sportista kontraktu izpirkt. Pēc tam viņš nonāca "Koln" rindās.

Latvijas izlasē Rudņevs nospēlējis 38 spēles, kurās guvis tikai divus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!