Foto: DELFI

Latvijas futbola izlases uzbrucēji Māris Verpakovskis un talantīgais Valērijs Šabala nav salīdzināmi, intervijā portālam "Onenilup.com" izteicies pats Šabala.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas futbolisti Igaunijā aizvadītajā pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar mājiniekiem igauņiem. Tā bija valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara debija pie izlases stūres. Tikai ceturto maču Latvijas pieaugošo komandā aizvadīja 18 gadus vecais Šabala.

Šabala nereti tiek salīdzināts ar Verpakovski, kurš savulaik valstsvienības līdzjutējus priecēja ar regulāriem vārtu guvumiem.

"Mani ar Verpakovski nevar salīdzināt," uzskata Šabala. "Taču saprotu, kāpēc cilvēki tā dara. Fani un mediji vēlas, lai kāds būtu viņu "zelta puisēns", taču jūtos pagodināts, ka mani salīdzina ar Verpakovski. Tas ir jāpierāda uz laukuma - ir jāturpina strādāt un viss ies uz priekšu."

Šabala četros izlasē aizvadītajos mačos izcēlies jau ar diviem vārtu guvumiem.

"Kad Pahars trenēja "Skonto", viņš ar mani aprunājās pirms katra mača, turklāt arī treniņos viņš nereti sniedza padomus, kā tikt galā ar konkrētām situācijām. Mums ir ļoti labas attiecības," situāciju ap jauno valstsvienības treneri komentējis Pahars. "Padoms no Pahara, ņemot vērā viņa pieredzi, ir labākais, no kā mācīties."

Jau vēstīts, ka Pahars Latvijas izlasi pārņēma jūlija vidū no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova.

Turpinājumā Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Jaunais uzbrucējs šosezon Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā pamanījies gūt jau 11 vārtus, kas starp labākajiem snaiperiem viņam dod pirmo vietu.

"Ar manu manu vecumu labajam sniegumam nav nekāda sakara. Viss ir iespējams, jo visā pasaulē jauni futbolisti dara pārsteidzošas lietas, un kāpēc gan to kādam nedarīt Latvijā. Pirms četriem gadiem es neteiktu, ka būšu labākais vārtu guvējs, taču tagad strādāju smagi un ieguldītais darbs atmaksājas," paudis Šabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!