Foto: F64
Latvijas futbola valstsvienība pārbaudes mačā ar Armēniju nospēlējusi ļoti labi tieši kā komanda, jo visas vārtu gūšanas iespējas pretiniekiem radās pēc individuālajām kļūdām, uzskata izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.

Kā zināms, aizvadītajā mačā Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0, abus vārtus guva tieši vienības jaunākais spēlētājs Šabala.

"Pirmo vārtu guvumu izkārtoja Artjoms Rudņevs - viņš saņēma bumbu un uzņēma uz sevis divus centra aizsargus, bet es paliku viens un saņēmu piespēli," atcerējās Šabala. "Pirmais pieskāriens izdevās neveiksmīgs, bet ar otro noliku bumbu uz zemes. Nepaspēju pacelt acis uz augšu un neredzēju, kur ir vārtsargs, tomēr parasti situ vārtu tālajā stūrī un darīju to arī šoreiz."

"Otrajos vārtos Kaspars Gorkšs nometa man bumbu. Es parasti skrienu līdz galam un šoreiz arī ienesu bumbu vārtos. Tā mums bija izstrādāta kombinācija - es turēju viņa spēlētāju un šoreiz viss labi izdevās," teica vārtu autors.

Šabala atzina, ka treniņos īpaši strādāts pie standartsituācijām - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

"Varbūt nevaram turēt bumbu piecas minūtes, bet galvenais, ka varam iesist pēc standartiem. Bijām redzējuši, ka armēņi ļoti daudz ielaiž tieši pēc standartiem, ko viņi darīja gan ar Vāciju, gan Alžīriju. Tāpēc bija šāds uzdevums," teica uzbrucējs. "Tāpat mēs paši pret Lietuvu un Slovākiju slikti nospēlējām aizsardzībā pie viņu standartiem un šoreiz arī pie tā bijām īpaši piestrādājuši."

"Protams, ka uzvara nebija bez veiksmes, jo pāris reižu mūs glāba arī vārtsargs Aleksandrs Koliņko. Tomēr kopumā spēlējām ļoti kompakti, neļaujot viņiem uzņemt bumbu," teica Šabala. "Bīstami momenti viņiem radās vien tad, kad bijām pieļāvuši individuālas kļūdas aizsardzībā. Kā komanda nospēlējām ļoti labi."

Šabala vasarā pārgāja uz Beļģijas komandu "Blub Brugge", tomēr nespēja nostiprināties tās sastāvā un augusta beigās tika izīrēts Kipras vienībai Famagustas "Anorthosis".

"Pagaidām man spēka nepietiek visam mačam, jo vasarā 2,5 mēnešu laikā kopā biju aizvadījis vien pilnas divas spēles, kas ir ļoti maz. Treniņi ir treniņi, bet spēļu prakse ir nepieciešama," atzina 19 gadus vecais spēlētājs.

"Beļģijā ir cits līmenis. Pēc kāda treniņa mani pasauca sporta direktors un pateica, ka saņēmuši piedāvājumi," Šabala atcerējās pāreju uz Kipru. "Viņi mani nespieda, bet ieteica turp doties, jo iegūšu spēļu praksi. Ilgi nedomāju, jo pēc Eirokausu rezultātiem redzams, ka Kipras čempionāts nav slikts, turklāt "Anorthosis" ir viens no pazīstamākajiem šīs valsts klubiem."

Kā zināms, jau nākamajā otrdienā Latvijas izlase uzsāks 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, izbraukumā sacenšoties ar Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!