Foto: F64

Neizšķirtu Čehijas augstākās līgas čempionātā sestdien guva Latvijas futbola izlases uzbrucēja Valērijs Šabala pārstāvētā Jablonecas "Baumit" komanda, kas izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar "Jihlava" vienību.

Valērijs Šabala šajā spēlē ar rezultatīvām darbībām neizcēlās, lai gan Latvijas futbolistam pirmā puslaika vidū bija laba izdevība gūt vārtus, kuru gan viņš neizmantoja.

Šī Šabalam bija trešā spēle Čehijas čempionātā, turklāt pirmajā, kas norisinājās pirms divām nedēļā, viņš pamanījās gūt abus savas komandas vārtus.

Kā zināms, pirms gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās pērn jūnijā. Tajā viņš nespēja izkarot vietu pamatsastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai "Anorthosis Famagusta".

Uzbrucējs "Anorthosis Famagusta" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet Slovākijā Latvijas uzbrucējs ieradās janvāra otrajā pusē.

Savas pirmās spēles Latvijas virslīgas čempionātā Šabala 2009. un 2010.gadā aizvadīja Rīgas "Daugavas" un "Olimps" komandās, bet kopš 2011.gada viņš pārstāvēja "Skonto" krāsas. Šabala pirmos vārtus Latvijas virslīgas čempionātā guva jau 15 gadu vecumā.

Šabala aizpagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā guva 15 vārtus, kas viņu ierindoja turnīra rezultatīvāko spēlētāju trešajā vietā, bet sezonu pirms tam viņš izcēlās ar 11 precīziem raidījumiem.

"Baumit" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ar 19 spēlēs izcīnītiem 40 punktiem ieņem stabilu trešo vietu, no pirmajā esošās Plzeņas "Viktoria" atpaliekot par četriem punktiem, taču šī vienība aizvadījusi par maču mazāk. Otrajā vietā esošā Prāgas "Sparta" 18 cīņās iekrājusi 40 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!