Foto: AFP/Scanpix

Sarīkotā sabotāža svētdien izjauca Spānijas futbola čempionāta spēli starp čempioniem "Real Madrid" un citu Spānijas galvaspilsētas komandu "Rayo Vallecano", vēsta Spānijas masu mediji.

Pirms mača "Rayo Vallecano" mājas spēļu arēnas darbinieki nevarēja ieslēgt pilnu apgaismojumu, bet tikai vēlāk noskaidrojās, ka vairāki elektrības kabeļi ir pārgriezti. Atjaunot elektrības padevi nepieciešamajā apmērā stadiona darbiniekiem neizdevās, tādēļ maču nācās atcelt. Kā pavēstīja "Rayo Vallecano" pārstāvji, vainīgās personas nav noskaidrotas.

Spēli klātienē noskatīties vēlējās vairāki tūkstoši "Rayo Vallecano" fani, kuri visu laiku gaidīja pie vārtiem, lai tiktu iekšā stadionā. Vēlāk pie faniem atnāca kluba pārstāvji un atvainojās par notikušo. Pēc spēles atcelšanas nekādas nekārtības neesot novērotas, vēsta klubs.

"Spēli gaidīja liels skaits fanu, kuriem mēs atvainojāmies. Ceram uz viņu sapratni, jo šie notikumi nav no atkarīgi no kluba," saka "Rayo Vallecano" Rauls Martins Presa.

Lai gan "Real Madrid" komandai ir ļoti saspringts spēļu grafiks, kluba vadība piekritusi spēli aizvadīt pirmdien pēcpusdienā pulksten 17:00 pēc vietējā laika. Spēli tik agri darba dienā "Real Madrid" vēlas aizvadīt, lai būtu garantija, ka "atkal kaut kas nesabojās elektrību". Savukārt "Rayo Vallecano" vēlas spēli aizvadīt pirmdien pulksten 20:00, lai to varētu noskatīties arī fani, kuri pa dienu strādā. Strīdā iejaukusies arī Spānijas profesionālā futbola līga, kas par spēles sākuma laiku pirmdien noteikusi 20:00. "Rayo Vallecano" komandai arī jānodrošina viss iespējamais, lai līdzīgi gadījumi neatkārtotos, pretējā gadījumā komandai draud soda sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!