Foto: F64

Saeima ceturtdien, 2.jūnijā, atbalstīja lēmumprojektu par argentīniešu futbolista Kristiana Damiana Torresa uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Torress kopš 2014.gada ir futbola kluba "Liepāja" spēlētājs, un 2015.gadā viņš atzīts par Latvijas futbola virslīgas labāko pussargu un labāko spēlētāju. Karjeras sākumā futbolists spēlējis vairākos klubos savā dzimtenē Argentīnā, pēc tam spēlējis Itālijā, Azerbaidžānā, kā arī Latvijas klubos "Jūrmala", "Liepājas Metalurgs" un "Jūrmala VV".

Lai arī futbolists vairākus gadus dzīvojis Latvijā, latviešu valodu viņš vēl nav apguvis, tomēr viņš ar savas sievas Marikas Zuntneres palīdzību apņēmies to izdarīt.

Torress dzimis 1985.gada 18.jūnijā Argentīnā. Sportists savā vēstulē Saeimai pauž vēlmi arī turpmāk dzīvot un strādāt Latvijā. Viņš arī bilst, ka vēlas pārstāvēt Latviju starptautiskajos turnīros, kas sāksies 2016.gada septembrī, kā arī turpmākajos čempionātos.

Arī Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks vēstulē Saeimas Pilsonības, migrācijas un saliedētības komisijai augstu novērtējuši sportista profesionālo sniegumu futbolā un pauduši atbalstu Torresa uzņemšanai Latvijas pilsonībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!