Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lietuvas futbola čempionvienība Viļņas "Žalgiris" trešdien UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ar 1:4 (1:1) izbraukumā piekāpās Bulgārijas klubam Razgradas "Ludogorets" un neiekļuva nākamajā kārtā.

Divu spēļu summā "Ludogorets" uzvarēja ar 5:3, lai gan "Žalgiris" pirmajā spēlē pirms nedēļas savu skatītāju priekšā bija pārāki ar 2:1.

Tieši Viļņas komanda atbildes spēlē 15. minūtē atklāja rezultātu, kad atzīmējās Seržs Njuiadzi, bet četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām brazīlietis Natanaels panāca izlīdzinājumu. Otrajā puslaikā mājinieki guva vēl trīs bezatbildes vārtus un nodrošināja iekļūšanu nākamajā kārtā.

Pārliecinošu uzvaru otrajā kārtā divu spēļu summā guva arī slavenais Skotijas klubs Glāzgovas "Celtic", kas atbildes cīņā trešdien savā laukumā ar 4:0 (1:0) pieveica Belfāstas "Linfield" no Ziemeļīrijas, kopumā uzvarot ar 6:0.

Pie grūtas uzvaras divu spēļu summā tikusi titulētā Norvēģijas komanda Tronheimas "Rosenborg", kas savā laukumā trešdien ar 2:1 (1:1, 1:1) pagarinājumā pieveica "Dundalk" no Īrijas, divu spēļu summā triumfējot ar 3:2. Pirmais mačs pirms nedēļas Īrijā noslēdzās neizšķirti 1:1.

Savukārt pie graujošākās uzvaras otrajā kvalifikācijas kārtā tikusi Polijas čempione Varšavas "Legia", kas atbildes spēlē savu skatītāju priekšā ar 6:0 (3:0) pieveica "Mariehamn" no Somijas, divu maču summā triumfējot ar 9:0.

"Legia" nākamā pretiniece būs Kazahstānas čempione "Astana", kas pirms tam divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks".

Tāpat trešo kvalifikācijas kārtu sasniedza Latvijas futbolista Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Barisavas BATE, no tālākās cīņas izslēdzot Armēnijas labāko klubu Erevānas "Alaškert". BATE, kuras pieteikumā joprojām nebija traumētā aizsarga Dubras, otrdien viesos svinēja uzvaru ar 3:1 (2:1), bet divu maču summā bija pārāka ar 4:2.

Kvalifikācijas trešajā kārtā BATE tiksies ar Čehijas čempionvienību Prāgas "Slavia".

Turpinājumā UEFA Čempionu līgā norisināsies trešā kvalifikācijas kārta, kur neveiksminieces pēcāk varēs sacensties UEFA Eiropas līgas izšķirošajā atlases kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!