Foto: DELFI

Sākusies biļešu tirdzniecība uz 2016.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas A apakšgrupas turnīra spēle "Skonto" stadionā starp Latvijas un Nīderlandes valstsvienībām.

Biļetes pārdošanā uz šo spēli, sākot no 10.marta, būs pieejama ''Biļešu serviss'' kasēs visā Latvijā, kā arī internetā "bilesuserviss.lv". Laika posmā no 10. Līdz 17.martam futbola līdzjutējiem Latvijā būs iespējams iegādāties abonementu ar 50% atlaidi uz visiem sektoriem, tādējādi iegādājoties iespēju vienlaikus iegūt klātienē skatīt Latvijas nacionālās futbola izlases trīs spēles savā laukumā - 12.jūnijā Latvija - Nīderlande, , 6.septembrī Latvija - Čehija un 13.oktobrī Latvija - Kazahstāna. Sākot ar 18.martu biļetes uz Latvija - Nīderlande spēli un abonementi tiks tirgoti vienlaicīgi, kā arī šajā laikā stāsies spēkā papildus atlaides 30% apmērā skolniekiem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem.

Latvijas un Nīderlandes futbola izlase līdz šim tikušās vien divas reizes. Bez jau pieminētās spēles 2014.gada 16.novembrī Amsterdamā, abu komandu ceļu krustojās savulaik "EURO 2004" finālturnīrā Portugālē, kad uzvaru ar rezultātu 3:0 toreiz arī svinēja Nīderlande.

Latvijas nacionālā futbola izlase "EURO 2016" kvalifikācijasciklu iesāka ar neizšķirtu izbraukumā pret Kazahstānu (0:0). Nākamajās divās mājas spēlēs komanda piedzīvoja zaudējumu pret Īslandi (0:3), kā arī cīnījās neizšķirti ar Turciju (1:1). Mariana Pahara vadītās Latvijas izlases vizīte Amsterdamā pie Nīderlandes pagājušajā gada novembrī noslēdzās ar piedzīvotu zaudējumu (0:6).

Pirms atbildes spēles ar Nīderlandi valstsvienība kvalifikācijas turnīra ietvaros 28.martā Prāgā tiksies ar kvalifikācijas apakšgrupas līderiem Čehiju, savukārt 31. martā pārbaudes spēlē Ļvivā spēlēs ar Ukrainu. Tādējādi spēle pret Nīderlandi 12.jūnijā būs pirmā Latvijas izlases mājas spēle 2015.gadā Latvijas nacionālās futbola izlases spēlēm iespējams sekot līdzi LFF.lv mājaslapā.

Futbola speciālistu vīdu Nīderlandes izlase tiek uzskatīta par vienu no Eiropas un pasaules spēcīgākajām valstsvienībām. 1988.gadā šī komanda līdz šim vienīgo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioniem, taču līdz FIFA Pasaules kausa titulam tai pagaidām nav izdevies nokļūt. 2014.gada FIFA Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā, Nīderlandes izlase izcīnīja augsto 3.vietu. Tikmēr FIFA Pasaules izlašu reitingā Nīderlandes izlase uz šī gada martu atrodas pasaules labāko izlašu pieciniekā. Šodien komandas galvenais treneris ir cits futbola aprindās pazīstamais holandiešu speciālists Gūss Hidinks. Nīderlandes izlases futbolisti ikdienā spēlē tādos klubos kā Mančestras "United" (Robins van Pērsijs, Dalejs Blinds), Minhenes "Bayern" (Arjens Robens), Gelzenkurhenes "Schalke 04" (Klāss-Jans Huntelārs), Francijas "Paris Saint-Germain" (Gregorijs van der Vīls) un Stambulas "Galatasaray" (Veslijs Snaijders).

INFORMĀCIJA PAR ABONEMENTIEM un BIĻETĒM

ABONEMENTU CENAS (trīs mājas spēles 2015.gadā)

KategorijaSektoriCenas (EUR)Atlaides (no 18.marta)
1.kategorijaD, P, R55Studenti, skolnieki, pensionāri, invalīdi - 30%
2.kategorijaB, F, O, N, S, T45
3.kategorijaA, G35
4.kategorijaI25


BIĻEŠU CENAS (12.06.2015. LATVIJA - NĪDERLANDE)

KategorijaSektoriCenas (EUR)Atlaides
VIP loža (VIP box)Hanzas ielā1000-
1.kategorijaP, R40Studenti, skolnieki, pensionāri, invalīdi - 30%
2.kategorijaF, N, T35
3.kategorijaG25
4.kategorijaI15
Latvijas fanu sektors:H3-
Pieteikšanās biļetēm H sektorā iespējama tikai Latvijas Futbola Fanu asociācijā. Kontaktpersona: Eduards Bērziņš - Lācis (epasts: edward@h-side.lv; telefons: +371 29196805)
LFF biedri / jaunatnes klubiK, L, M1,5-
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!