Foto: AFP/Scanpix

Ar pirmajām astoņām spēlēm šodien sākas UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā apakšgrupu sacensību izspēle.

Visi mači sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Latvijas skatītājiem noteikti saistošākais varētu būt D grupas mačs starp pašreizējo trofejas glabātāju Minhenes "Bayern" no Vācijas un Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

Tiesa, Cauņam sezonas sākumu izbojāja gūtais pēdas lūzums, taču nu Latvijas futbolists ir atgriezies ierindā, lai gan vēl nav devies CSKA pamatsastāvā nevienā no pēdējiem Krievijas premjerlīgas mačiem, uzsākot tos no rezervistu soliņa.

Tāpat šis mačs būs zīmīgs, jo pie "Bayern" stūres Čempionu līgā debitēs titulētais treneris spānis Hoseps Gvardiola, kurš pēc aizvadītās sezonas amatā nomainīja pieredzējušo speciālistu Jupu Heinkesu, kurš spēja iepriekšējā sezonā ar Minhenes klubu ne tikai uzvarēt Čempionu līgā, bet arī triumfēt valsts čempionātā un kausa izcīņā, kas Vācijas vēsturē ir lūdz šim nebijis panākums.

Tikmēr citos mačos A apakšgrupā otrdien titulētais Anglijas klubs Mančestras "United" savā laukumā spēkosies ar Vācijas komandu Leverkūzenes "Bayer" un šo maču tiešraidē translēs "Viasat Sport Baltic" (VSB) kanālā, bet spāņu klubs Sosjedadas "Real" uzņems Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas.

B grupas pirmajās cīņās Turcijas čempionvienība Stambulas "Galatasaray" savā laukumā tiksies ar Spānijas grandu Madrides "Real", bet "Kobenhavn" no Dānijas uzņems Itālijas spēcīgāko vienību Turīnas "Juventus".

C grupas pirmās kārtas mačos Lisabonas "Benfica" no Portugāles savā laukumā samēros spēkus ar Beļģijas čempioni Briseles "Anderlecht", bet otrajā šīs grupas mačā Pireju "Olympiacos" no Grieķijas uzņems bagāto Parīzes "Saint-Germain".

Savukārt bez "Bayern" un CSKA mača D grupā savstarpējo spēli aizvadīs arī Plzeņas "Viktoria" no Čehijas, kas savā laukumā spēkosies ar ambiciozo Anglijas klubu Mančestras "City".

E, F, G un H apakšgrupas komandas pirmās spēles aizvadīs trešdien.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu Vācijas komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!