Foto: Publicitātes attēls
No 10. līdz 17. septembrim visa Latvijas futbola uzmanības centrā būs gadskārtējā Futbola diena, kas aptvers virkni pasākumu visos valsts nostūros ar mērķi popularizēt futbolu un nodemonstrēt šī sporta veida pieejamību, informēja Latvijas Futbola federācija.

Jebkurš futbola draugs, uzņēmums, draugu grupa, skola, pašvaldība vai aktīvists tiek aicināti būt aktīviem un organizēt savus futbola pasākumus, pievienot tos futbola notikumu kopējā kartē mājaslapā "futboladiena.lv" un tādējādi piedalīties cīņā par vērtīgām balvām.

Futbola dienu Latvijā, kas ir daļa no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) ieviestās "Grassroots" nedēļas, organizē Latvijas Futbola federācija (LFF). Futbola dienas misija ir nodemonstrēt sabiedrībai, ka futbols ir ikvienam piemērota un brīvi pieejama spēle, kuru katrs var mīlēt pa savam – spēlējot to savā pagalmā, uz ielas, tuvākajā sporta laukumā, pļavā, sporta zālē vai jebkur citur. Futbola diena piedāvā šī sporta veida draugiem piedalīties futbola svētku svinēšanā, organizējot savus pasākumus un kļūstot par futbola vēstnešiem uz savas ielas, savā pilsētā, rajonā, skolā vai darba vietā.

Pasākumiem, kurus jebkurš interesents var organizēt Futbola dienas ietvaros, nav ierobežojumu. Tie var būt futbola turnīri, spēles, ballītes ar futbola tematiku, īpašas futbola veltītas sporta stundas skolās vai jebkāds cits izdomas pilns pasākums, kas iederas futbola plašajā dažādībā.

Pasākumu pieteikšana dalībai Futbola dienā iespējama mājaslapā www.futboladiena.lv. Lai pasākums būtu redzams visiem un lai par to uzzinātu arī citi futbola draugi, rīkotāji tiek aicināti pastāstīt par to sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirkas #EsmuFutbolists un #BeActive.

Noslēdzoties Futbola dienas pasākumiem, LFF izvēlēsies labākos un izdomas bagātākos futbola notikumu organizatorus, kuri piedalīsies kopīgā izlozē un tiks pie kādas no balvām:

  • Lidojums piecām personām uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēli, kurā Latvijas nacionālā futbola izlase 13. novembrī izbraukumā tiksies ar pašreizējiem Eiropas čempioniem Portugāli
  • Personīgā "Skonto" stadiona VIP loža 20 cilvēkiem, lai draugu pulkā apmeklētu Latvijas nacionālās futbola izlases pirmo 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mājas spēli 7. oktobrī pret Fēru salām
  • "DJI" bezpilota lidaparāts jeb drons savas futbola mīlestības iemūžināšanai no putna lidojuma un divas "GoPro" sporta kameras aktīvo ikdienas brīžu filmēšanai
  • 100 EUR dāvanu karte pirkumiem sporta preču veikalā "Komanda"

Futbola dienas pasākumi šogad ievadīs gatavošanos Eiropas Sporta nedēļai, kas ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) gādību šogad norisināsies uzreiz pēc tās – no 17. līdz 23. septembrim. Ar mērķi aicināt Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīvākiem un veselākiem, Futbola diena pievienojas sauklim "Esi kustīgs. Esi vesels." un aicina ikvienu iekļauties Eiropas Sporta nedēļas norisē. Tās ietvaros nedēļas garumā sadarbībā ar sporta federācijām tiks organizēti vairāki vērienīgi sporta pasākumi, noslēdzot nedēļu ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizēto Olimpisko dienu 2016. Vienlaikus ikvienai organizācijai, tajā skaitā sporta federācijai, pašvaldības iestādei, skolai, sporta centram vai klubam ir iespēja pievienot savu Eiropas Sporta nedēļas pasākumu mājaslapā "beactivelatvia.lv" un aicināt tam pievienoties citus.

Futbola dienas pasākumi Latvijā norisināsies septīto gadu pēc kārtas. Pērn šie svētki nedēļas garumā vienkopus pulcēja 150 pasākumus dažādās Latvijas pilsētās un nostūros, kopīgiem spēkiem popularizējot veselīgu dzīvesveidu, bērnu un jauniešu iesaistīšanos sportā un futbola bagātīgo pieejamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!