Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itāļu speciālists Mauricio Sarri oficiāli kļuvis par Anglijas futbola premerjlīgas komandas Londonas "Chelsea" galveno treneri, sestdien paziņoja klubs.

Līgums ar 59 gadus veco Sarri parakstīts uz trim gadiem. Sarri iepriekšējās trīs sezonas vadīja Itālijas A sērijas klubu "Napoli", kas divreiz kļuva par valsts vicečempioni, bet vienu reizi guva trešo vietu.

Pērn viņš tika atzīts par A sērijas labāko treneri, bet šogad pēc sezonas beigām Neapoles klubs neturpināja sadarbību ar itāļu speciālistu. Sarri šī būs pirmā darba pieredze ārpus dzimtenes. Itālijā viņš pirms darba "Napoli" trenējis "Pescara", "Arezzo", "Avellino", "Hellas Verona", "Perugia", "Alessandria" "Sorrento" un "Empoli" vienības.

Kā vēstīts, "Chelsea" piektdien oficiāli no amata atbrīvoja Antonio Konti, kurš ir Sarri tautietis. "Chelsea" komandā Konte pavadīja divas sezonas. Savā debijas sezonā pie Londonas kluba stūres viņš komandu aizveda līdz Anglijas čempiones titulam, bet pagājušajā premjerlīgas čempionātā "Chelsea" palika vien piektajā pozīcijā. Tas neļāva vienībai kvalificēties UEFA Čempionu līgas turnīram, tāpēc gaidāmajā sezonā londoniešiem nāksies spēlēt UEFA Eiropas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!