Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš pēdējos gados mokās ar savainojumiem, otrdien izgāja Krievijas kluba Maskavas CSKA pārbaudes mačā.

Otrdien notikušajā cīņā CSKA ar 0:1 (0:0) piekāpās Krievijas pirmās līgas komandai Voroņežas "Fakel".

Cauņa šajā mačā laukumā devās pamatsastāvā, taču tika nomainīts 59.minūtē, rezultātam esot 0:1.

"Jūtos labi, strādāju katru dienu. Visas veselības problēmas, kas man ir bijušas, nu ir atkāpušās. Viss tiek kontrolēts," CSKA klubs savā "Instagram" kontā citē Cauņas teikto. "Šis bija pirmais mačs pēc atvaļinājuma un savainojuma. Vienmēr gribas nospēlēt labāk, ir kur tiekties. Jāuzlabo savs sniegums, kā arī jāuzņem fiziskā forma. Šis bija tikai pirmais mačs un svarīgi, ka spēlēju un esmu vesels.

Cauņam iepriekšējā sezona beidzās priekšlaicīgi, jo viņš bija guvis kreisās potītes traumu, kas izrādījās gana nopietna. Pussargs netika iekļauts izlases kandidātu sarakstā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei, kurā Latvija 12.jūnijā savā laukumā ar 0:2 piekāpās Nīderlandei.

Cauņa aizvadītajā sezonā Krievijas čempionātā kopā aizvadīja piecas spēles, kurās kopējais laiks bija 85 minūtes, kas nav pat viens pilns mačs. To laikā Latvijas futbolists ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās. Tāpat pussargs vienreiz piedalījās Krievijas kausa izcīņas mačā, bet divreiz izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!