Piecus vārtus gūstot Maksimam Seņam, astoņkārtējie Latvijas čempioni "Nikars" Eiropas prestižākā telpu futbola klubu turnīra UEFA kausa Rīgā notiekošās pamatturnīra kārtas otrajā spēlē piektdien ar 6:4 (3:2) pieveica Beļģijas vienību "Halle-Gooik", kas sacensības iesāka ar sensāciju.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja viesi, taču dažas minūtes vēlāk viens no "Nikars" līderiem Seņs atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet nākamo divu minūšu laikā viņš bija precīzs vēl divas reizes, tādejādi nokārtojot sev "hat-trick".

Viesi gan nepadevās un neilgi pirms pirmā puslaika beigām vienus vārtus atguva, bet uzreiz pēc pārtraukuma panāca jau neizšķirtu. Tomēr 26.minūtē Seņs bija precīzs jau ceturto reizi, no jauna izvirzot "Nikars" komandu vadībā, bet 32.minūtē viņš panāca 5:3. Pēc mirkļa pretiniekiem izdevās atkal samazināt deficītu līdz minimumam, turklāt neilgu brīdi vēlāk "Halle-Gooik" vienībai neizdevās realizēt "pendeli".

Mačam tuvojoties izskaņai, "Nikars" viesus pārspēja arī sesto reizi, kad "pendeli" realizēja Giorgijs Diakvnišvili no Gruzijas.

Kā ziņots, pirmajā kārtā ceturtdien "Nikars" ar 4:1 pieveica Grieķijas čempionu titulu izcīnījušo Atēnu "Athina 90" komandu, bet "Halle-Gooik" ar 4:2 pieveica apakšgrupas potenciālo favorīti "Era-Pack Chrudim" no Čehijas. Turklāt cīņas gaitā čehi bija izvirzījušies vadībā ar 1:0 un 2:1.

Pirms tam šīs apakšgrupas ietvaros deviņkārtējie Čehijas čempioni "Era-Pack Chrudim" piektdien ar 6:0 (4:0) sagrāva "Athina 90" telpu futbolistus.

Pēc divām kārtām apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem ir "Nikars", bet trīs ir "Halle-Gooik" un "Era-Pack Chrudim" kontā. Tikmēr "Athina 90" cīnās bez punktiem.

Sacensību noslēgumā "Nikaram" svētdien gaidāma cīņa pret "Era-Pack Chrudim" telpu futbolistiem.

No pamatturnīra kārtas katras grupas divas spēcīgākās komandas pievienosies četrām labākajām Eiropas vienībām un sacentīsies elites kārtā. Savukārt pēc tam četru grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram.

"Nikars" savā laukumā UEFA pamatturnīra spēles rīko jau piekto gadu pēc kārtas. Līdz šim Latvijas titulētākais telpu futbola klubs sacensību elites kārtā spēja iekļūt trīs reizes - 2009./10., 2012./13. un 2014./15. gada sezonā. Aizvadītajā sezonā "Nikars" pirmo reizi kluba pastāvēšanas un Latvijas telpu futbola vēsturē spēja izcīnīt punktu arī elites kārtā, cīnoties neizšķirti (5:5) ar Serbijas spēcīgāko klubu Kragujevacas "Ekonomac". Zīmīgi, ka šogad "Ekonomac" jau ir starp četrām komandām, kas automātiski kvalificējusies elites kārtai.

Kopš 2013.gada sākuma komandu vada Eiropas telpu futbola sabiedrībā pazīstamais un pieredzes bagātais portugāļu speciālists Orlandu Duarte. Šogad komandas kodolu veido pašmāju telpu futbola vadošie spēlētāji un perspektīvākie jaunie telpu futbolisti. Vienīgie leģionāri ir 24 gadus vecais serbu vārtsargs Nemanja Momčilovičs, kuram jau ir pieredze UEFA kausa mačos, spēlējot savas dzimtenes kluba "Ekonomac" rindās, kā arī 27 gadus vecais spēlētājs Giorgijs Diakvnišvili no Gruzijas.

"Halle-Gooik" komanda 2010./11. gada sezonā kļuva par Beļģijas trešās līgas čempioni, 2013./14. gada sezonā triumfēja Beļģijas otrās līgas čempionātā, bet pagājušajā sezonā klubs izcīnīja gan Beļģijas kausu, gan arī pirmoreiz triumfēja nacionālajā čempionātā un izcīnīja ceļazīmi UEFA kausu.

Zīmīgi, ka vienības galvenais treneris Vanderlejs Andrē de Oliveira pirms desmit gadiem kā spēlētājs triumfēja šajā turnīrā.

Maija sākumā "Nikars" astoto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā, turklāt nezaudēja nevienā vietējo turnīru mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!