Foto: Publicitātes foto
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sieviešu futbola atbalsta programmas ietvaros Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) klubi saņēmuši futbola ekipējumu.

FIFA sadarbībā ar sporta preču ražotāju "adidas" komandu spēlētājām dāvāja pilnu ekipējumu – krekli, šorti, futbola apavi, kājsargi, vārtsargu cimdi, treniņkrekli. Tāpat komandas dāvinājumā saņēma futbola bumbas. Ekipējums primāri ir paredzēts komandu treniņprocesa kvalitātes uzlabošanai, tomēr vajadzības gadījumā komandas dāvāto ekipējumu var izmantot arī oficiālo spēļu laikā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra vietnieks un izpilddirektors Edgars Pukinsks: "Pagājušā sezona Latvijas sieviešu futbolā padevās krāsaina un dažādiem notikumiem bagāta. Pozitīvās emocijas un smaidi meiteņu sejās palīdz arī mums tiekties uz sieviešu futbola prestiža celšanu. Klubi, kas nodarbojas ar sieviešu futbola attīstīšanu, ir pelnījuši lielas uzslavas par savu aktivitāti, mums visiem kopā ir milzīgs potenciāls. LFF un klubiem ir lielas ambīcijas pacelt mūsu sieviešu futbolu jaunos augstumos. Pagājušajā gadā sadarbībā ar FIFA uzsākām "Live your goals" programmu, kuras pamatos ieliktā sadarbība turpinās. Aicinām arī šogad visiem būt aktīviem un parādīt savu organizāciju plašākai sabiedrībai. Līdzšinējā attīstība liecina, ka stereotipi par sieviešu futbolu vairs it nemaz nav aktuāli, jo sieviešu futbols ir unikāla vērtība un dzīvesveids daudziem ar to saistītajiem."

LFF sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina: "Sieviešu futbolam ir liels spēks. Lai arī pašlaik SFL nevar lepoties ar lielu komandu skaitu, allaž esam iestājušies par kvalitāti, nevis kvantitāti. Esam pārliecināti, ka līdz ar kvalitātes pilnveidošanos augs arī komandu skaits. Tas savukārt SFL palīdzēs attīstīties kā spēcīgam čempionātam un pamatīgai Latvijas nacionālo izlašu bāzei. Ar disciplīnu treniņos, laukumā un pašā čempionātā augs arī mūsu izlašu spēks. Aicinu visus klubus un futbolistes sapņot par lieliem panākumiem un spēlēšanu UEFA Čempionu līgas turnīrā sievietēm. Šī fantastiskā iespēja pārstāvēt savu valsti paveras SFL uzvarētājiem, tāpēc novēlu visiem uz to tiekties. Esmu pārliecināta, ka jaunā SFL sezona būs interesantāka un neprognozējamām spēlēm bagātāka. Aicinām visus vienam otru respektēt, jo katram ir jādomā ne tikai par savu klubu, bet arī par sieviešu futbola attīstību Latvijā kopumā. Paldies arī FIFA par dāvāto ekipējumu, kas noteikti atvieglos klubu ikdienas darbu."

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss: "Man ir patiess prieks par LFF sadarbību ar FIFA. Var šķist, ka ieguvums nav milzīgs, tomēr šis ekipējums ļaus treneriem nedomāt par blakus lietām un palīdzēs koncentrēties spēlētāju meistarības celšanai. Mūsu klubiem ir jāsagatavo konkurētspējīgas futbolistes Latvijas izlasēm, un šajā sakarā ir prieks, ka pēdējos gados izlasi pārstāv arvien vairāk dažādu klubu spēlētājas. Lai piepildās visu komandu un spēlētāju ambīcijas!"

FIFA atbalsta programmu valstu nacionālajiem sieviešu futbola čempionātiem ieviesa 2012. gadā. Tās galvenais mērķis ir palīdzēt FIFA biedriem sieviešu sacensību rīkošanā, attīstīšanā un stiprināšanā.

Pirms jaunās SFL sezonas LFF pirmoreiz ir izdevusi SFL oficiālo spēļu programmu, kā arī sociālajā tīklā "Facebook" izveidota īpaša Latvijas sieviešu un meiteņu futbolam veltīta lapa – "Sieviešu futbols". Tajā atrodama informācija par visām aktualitātēm pašmāju sieviešu un meiteņu futbola dzīvē, Latvijas nacionālās izlases aizkulises un cita saistošā informācija par treniņu iespējām Latvijas futbola klubos.

Jau vēstīts, ka SFL 2015. gada sezonu atklās duelis starp pašreizējām čempionēm Rīgas Futbola skolu un turnīra jaunpienācējām Riga United FC. Čempionāta atklāšanas spēle risināsies 12. aprīlī.

SFL jaunajā sezonā piedalīsies piecas komandas – pagājušās sezonas divas labākās vienības Rīgas Futbola skola un FK Liepāja/LSSS, kā arī Rīgas Futbola skola/Cerība 46.vsk. un VRS Optimists-R, kurām pievienojusies jaunā daudznacionālā komanda Riga United FC. Komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!