Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL) sezona otrdien, 5. aprīlī, tika ievadīta ar īpašu prezentācijas pasākumu un preses konferenci. Pirmoreiz SFL vēsturē jaunā sezona tika ieskandināta ar unikālu video, kas sevī iemieso turnīra sportisko garu, pievilcību un sievišķīgumu, informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL) sezona otrdien, 5. aprīlī, tika ievadīta ar īpašu prezentācijas pasākumu un preses konferenci. Pirmoreiz SFL vēsturē jaunā sezona tika ieskandināta ar unikālu video, kas sevī iemieso turnīra sportisko garu, pievilcību un sievišķīgumu, informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Preses konferencē uzrunas par jaunās sezonas aktualitātēm, čempionāta identitāti un tā nozīmi Latvijas futbola hierarhijā teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks, SIA "TZMO Latvija" mārketinga vadītāja Vineta Vilkoste un LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. Pasākumā ar vadības cilvēkiem un spēlētājām bija pārstāvēti visi pieci čempionāta klubi – Rīgas Futbola skola, FK "Liepāja", Rēzeknes BJSS/VRS "Optimists-R", "Riga United FC" un Rīgas Futbola skola/46. vsk.

"Sieviešu futbols Latvijā turpina augt un attīstīties, par ko liecina gan pozitīvās emocijas, kas virmo sezonas priekšvakarā, gan viss ap mūsu sieviešu futbolu notiekošais. Sieviešu futbols pēdējos gados izceļas ar savu stabilitāti, jo tas stabili attīstās, bet SFL spēlē stabilas komandas. Mūsu attīstības plāni skaidri iezīmē, ka turpmākajos gados mūsu prioritāte ir SFL attīstīšanās, pilnveidošanās un komandu skaita pieaugums," izcēla Edgars Pukinsks. "Šis gads ir īpašs ar to, ka Latvijas sieviešu futbolam ir savs patrons – zīmols "Bella". Es ticu, ka tādā veidā "Bella" rādīs labu piemēru citiem, kamēr mēs piemēru demonstrēsim ar sieviešu futbolam veltītajām aktivitātēm. Ikvienam kļūst skaidrs, ka sieviešu futbols nav kas specifisks vai izteikti sociāls – sievietes ir tikpat neatņemama futbola sastāvdaļa kā vīrieši. Mēs sieviešu futbolam LFF plānos redzam ļoti būtisku lomu, jo ar sieviešu futbolu varam mainīt daudzos mūsu sabiedrībā valdošos stereotipus. Vērtības, kuras atspoguļo sieviešu futbols, ir unikālas, un sieviešu futbols ir vērtība arī pats par sevi!"

"Zīmolam "Bella" ir milzīgs prieks nest Latvijas sieviešu futbola patrona godu. Esam gandarīti būt daļa no Latvijas futbola ģimenes, ar lepnumu piedalāmies pašmāju sieviešu futbola kustības attīstīšanā," preses konferencē pauda Vineta Vilkoste. "Zīmols "Bella" iestājas par veselīgu un sievišķīgu dzīvesveidu, aicinot sievietes būt harmonijā ar sevi, dzīvot skaistu un aizraujošiem notikumiem bagātu dzīvi, kā arī rūpēties par sevi un savu veselību. Tāpēc mums ir neizsakāms prieks atbalstīt jaunas, skaistas un sportiskas meitenes. Nešaubīgi varam teikt, ka sieviešu futbolam ir skaistuma spēks, ko vairosim visi kopā!"
"Pēdējos gados kopā ar klubiem mēs veidojam Latvijas sieviešu futbola tradīcijas, no jauna veidojam Latvijas sieviešu futbola vēsturi. Ar prieku secinām, ka katra jauna sieviešu futbola sezona mums atnes arvien vairāk un vairāk darba, kas nozīmē, ka Latvijas sieviešu futbols, kas pagaidām vēl atrodas savas attīstības sākumposmā, sper pareizos soļus," pauda Ņina Travkina. "Mums ir savs mērķis un motivācija, un esmu droša, ka futbols visām spēlētājām ir sirdslieta. Viņām ir savs stāsts, ko kopīgi stāstam sabiedrībai, demonstrējot, ka futbols sievietēm var būt ceļš uz panākumiem, sevis disciplinēšanu, sevis pārvarēšanu un jaunu augstumu sasniegšanu. Sacensības ir mūsu attīstības dzinējspēks – jo spēcīgākas sacensības kopā rīkosim, jo spēcīgāka Eiropas mērogā būs mūsu sieviešu futbola izlase. Mēs visi šeit esam, lai futbols būtu sporta veids numur viens Latvijā un lai sieviešu futbols būtu sieviešu sporta veids numur viens Latvijā!"

Pasākuma noslēgumā klubi no LFF dāvinājumā saņēma bumbas, kas nepieciešamas spēļu sekmīgai aizvadīšanai, un turnīra identitātes karogus. Tāpat tika prezentēta šīs sezonas SFL turnīra oficiālā spēļu programmiņa, kurā atrodama visa informācija par turnīru un tā dalībniekiem, kā arī Latvijā pieejamajām treniņu iespējām sieviešu un meiteņu futbolā.

Jaunās SFL sezonas atklāšanas spēle notiks 10. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas laukumā, kad Riga United FC plkst. 14:00 uzņems FK Liepāja futbolistes. Šo maču tiešraidē būs iespējams vērot portāla "Sportacentrs.com" pārraidē. Divas stundas vēlāk NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā spēkiem mērosies čempionvienība Rīgas Futbola skola un Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komandas.

Piecas komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Noslēdzošās čempionāta spēles paredzētas septembra izskaņā.

Plānots, ka 2017. gada sezonā SFL dalībnieku skaits pieaugs līdz sešām komandām, turnīrā aicinot piedalīties arī 2016. gada sezonas labāko Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta vienību. LFF tādējādi vēlas veicināt pakāpenisku turnīra un tajā startējošo klubu attīstību, kā arī stiprināt Latvijas sieviešu futbola sacensību hierarhijas sportisko principu.

Pagājušās sezonas SFL turnīrā čempionu titulu izcīnīja Rīgas Futbola skola, par valsts labāko sieviešu futbola klubu kļūstot trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!