Foto: F64
Viena no vadošajām "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandām "Liepāja"/"Mogo" pirms šovasar gaidāmajiem Eirokausiem grasās sastāvam piesaistīt vairākus jaunus futbolistus, bet situācija ar izvarošanā apsūdzēto argentīniešu aizsargu Aleksi Sarati joprojām ir neskaidra, teica kluba pārstāvis Dāvids Jansons.

Nākamnedēļ norisināsies Eirokausu kvalifikācijas turnīra izloze, bet "Liepāja"/"Mogo" sacentīsies Eiropas līgas kvalifikācijā, pirmās kārtas mačus aizvadot jūlijā.

"Ņemot vērā pēdējās spēles un zaudējumus pret "Ventspili" un RFS, ir parādījušies vairāki trauksmes zvani un sastāvā kaut kas ir jāmaina. Treneri ar vairākiem spēlētājiem nav apmierināti," par iespējamām izmaiņām sastāvā sacīja Jansons. "Tuvojoties Eirokausiem un atveroties vasaras transfēru logam, vairāki spēlētāji brauks uz pārbaudēm, un tad jau redzēs, kādas būs izmaiņas."

"Mazliet iedragāta ir vārtsargu līnija, jo Gļebs Sopots traumas dēļ nevarēs spēlēt visu sezonu, kamēr nesen rokas traumu atsvaidzināja Valentīns Raļkevičs, kura atgriešanās laiks tagad kļuvis neskaidrs," atzina Jansons.

Šajā sezonā Liepājas kluba pamatvārtsargs ir tikai 21 gadu vecais Krišjānis Zviedris, kurš darbojies gana veiksmīgi, tomēr Jansons neizslēdza, ka sastāvs varētu tikt papildināts ar vēl kādu vārtsargu.

"Ar Zviedra sniegumu esam apmierināti. Pašai komandai gan klājas mazliet grūtāk, ja vārtos ir tik jauns vārtsargs, tāpēc tā spēlē mazliet nedrošāk. Tomēr kopumā Krišjānis darbojas stabili," pauda Jansons.

Jau kādu laiku "Liepāja"/"Mogo" ir arī bez aizsarga Sarates, kuram pēc apsūdzībām izvarošanā pašlaik liegts izbraukt no Argentīnas.

"Līgums ar šo spēlētāju vēl nav lauzts, taču pamazām cerības, ka viņš varētu atgriezties, zūd," atzina Jansons, sakot.

Pērn septembrī Sarate saņēma sešarpus gadu cietumsodu par sava komandas biedra draudzenes izvarošanu, kamēr viņas tā brīža draugs gulējis turpat blakus. Spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo sportists un viņa pārstāvji turpina cīņu par nevainības pierādīšanu. Lietas ietvaros aprīlī Sarate devās uz dzimteni, lai parakstītu dokumentus, ka viņš neizvairās no tiesas procesiem, tomēr pēc tam pret viņu tika nomainīts drošības līdzeklis, kas spēlētājam liedza izbraukt no valsts un atgriezties Latvijā.

Sarate šosezon "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā aizvadījis trīs spēles, izpelnoties vienu dzelteno kartiņu. Viņš savulaik spēlējis Argentīnas U-17 valstsvienībā, kā arī pārstāvējis šīs valsts augstākās līgas klubus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!