Foto: AFP/Scanpix

Skandalozu slavu iemantojušam Itālijas futbola izlases uzbrucējam Mario Balotelli Anglijas Futbola asociācija (FA) pēc apsūdzību izvirzīšanas rasismā un antisemītismā ceturtdien piemērojusi vienas spēles diskvalifikāciju.

Tāpat itālim piemērots 25 000 mārciņu (31 887 eiro) liels naudas sods un norīkots apmeklēt izglītojošus kursus.

Anglijas klubu "Liverpool" pārstāvošais Balotelli nesen savā sociālā tīkla "Instagram" profilā publicēja attēlu ar pazīstamās "Nintendo" datorspēles "Super Mario" galveno varoni, bet fotogrāfijā bija rakstīts, ka šis tēls "lec kā melnādains cilvēks un vāc monētas kā ebrejs". Futbolists publicētajam attēlam deva nosaukumu "Neesi rasists", bet papildus iepriekš minētajam attēlā bija rakstīs arī: "Esi kā Mario. Viņš ir japāņu radīts itāļu strādnieks, kurš runā angliski un izskatās pēc meksikāņa."

Pēcāk gan Balotelli šo attēlu izdzēsa, taču tas nepalika nepamanīts lielai daļai sabiedrības, turklāt FA nolēma viņam izvirzīt apsūdzības rasismā un antisemītismā, nosaucot attēlu par "aizskarošu" un "nepieņemamu", kas turklāt "saistīts ar cilvēka izcelsmi, ādas krāsu, rasi, nacionalitāti un reliģiju".

Pēc notikušā 24 gadus vecais Balotelli nāca klajā ar publisku atvainošanos. Viņam draudēja diskvalifikācija līdz pat piecām spēlēm.

Uzbrucējs izlaidīs svētdien paredzēto mājas spēli pret Londonas klubu "Arsenal". Viņa pārstāvētā komanda neizslēdz, ka pati futbolistam piemēros papildu soda mērus.

Iepriekš Balotelli nereti izcēlies ar pretrunīgu uzvedību, bet vairāki no viņa bijušajiem treneriem publiski pauduši, ka ar šo spēlētāju strādāt nav iespējams.

Balotelli šovasar negaidīti pievienojās Liverpool", taču sezonas ievads viņam nav bijis veiksmīgs, jo 15 maču laikā visos turnīros viņš pamanījies gūt tikai divus vārtus.

"Liverpool" ar 16 spēlēs iekrātu 21 punktu Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem 11.vietu, lai arī pagājušo sezonu noslēdza otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!