Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs paziņojis valstsvienības sastāvu, kas dosies uz 2018. gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra spēlēm, kas laika posmā no 8. līdz 11. aprīlim risināsies Rumānijā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Futbola federācijas pārtāvis Viktors Sopirins.

Latvijas izlases pretinieki būs Portugāle, Rumānija un Somija.

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies sestdien, 1. aprīlī pulksten 12 "Elektrum" Olimpiskā sporta centra telpās, no kurienes komanda uzreiz dosies uz starptautisko lidostu "Rīga", lai dotos ceļā uz Moldovas galvaspilsētu Kišiņevu. Tieši šajā valstī komandai paredzēta treniņnometne pirms kvalifikācijas turnīra spēlēm. Treniņnometnes ietvaros pirmdien, 3. aprīlī pulksten 18.30 (pēc Moldovas laika) "Futsal Arena FMF" hallē valstsvienība aizvadīs noslēdzošo pārbaudes spēli, tiekoties ar Moldovas telpu futbola izlasi.

Arī turpmākās dienas pēc apstiprinātā darba plāna komanda trenēsies Kišiņevā, savukārt uz turnīra norises vietu - Rumānijas pilsētu Kalarasi - izlase dosies piektdien, 7. aprīlī, kur pulksten 20 (pēc Rumānijas laika) "Sala Polivalentă "Ion C. Neagu" hallē komandai paredzēts arī oficiālais treniņš pirms turnīra spēles ar Portugāli. Kā jau ziņots, turnīra spēles notiks 8., 9. un 11. aprīlī. Atpakaļ Latvijā komanda atgriezīsies 12. aprīlī ap pulksten 20.

"Vispirms jāatzīmē, ka abi FK "Nikars" vārtsargi Antons Astrahancevs un Kaspars Nerets sava pamatdarba dēļ diemžēl nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei šajā turnīrā, tāpēc kopā ar mūsu komandas pamatvārtsargu un pastāvīgu izlases vērtību Aigaru Bondaru kopā dosies pirmo reizi valstsvienībā izsauktais FK RABA spēlētājs Kaspars Žurovs," valstsvienības sastāva komplektēšanas gaitu pirms turnīra spēlēm komentēja Šketovs.

"Ļoti nepatīkami bija šīs nedēļas sākumā saņemt informāciju, ka pamatdarba dēļ uz šo turnīru nevarēs doties arī komandas kapteinis Andrejs Aleksejevs. Tāpat pamatdarba dēļ šajā laikā mums nevar palīdzēt Andrejs Šustrovs, bet savainojumus Rīgā turpinās ārstēt Igors Lapkovskis un Igors Dacko. Attiecīgi šobrīd esam nonākuši ļoti nepatīkamā situācijā, kad vairāki pieredzējušie izlases spēlētāji šajā turnīrā nespēlēs," norādīja Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris.

Viņš atzīmēja, ka pieredzējušo izlases spēlētāju vietā tikuši izsaukti šajā Latvijas telpu futbola čempionātā sevi sekmīgi apliecinājušie jaunie spēlētāji Jevgēņijs Hercbergs un Jurijs Halimovs. Tāpat viņš norādīja, ka pēc savainojuma sadziedēšanas komandas rindās atgriezies arī Artjoms Koļesņikovs, kurš Jelgavā notikušā kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra spēles vēroja no tribīnēm, taču pēc spēles beigām bija kopā ar komandu un atzīmēja iekļūšanu pamatturnīrā.

"Protams, sastāva komplektēšanas gaitā esam saskārušies ar nepatīkamu situāciju. Nevienu nevēlos vainot, jo katram ir sava situācija. Vienlaikus neizslēdzu, ka notikusī turnīra datumu koriģēšana UEFA pusē negatīvi ietekmēja vairāku mūsu spēlētāju praktiskās iespējas doties uz garāku treniņnometni, jo vairums mūsu futbolistu ir pusprofesionāļi un viņiem ir savs pamatdarbs. Tie, kas varēja pielāgoties šādiem mainīgajiem apstākļiem, tie dosies uz nometni Moldovā un turnīra spēlēm Rumānijā, lai cīnītos par iekļūšanu sacensību nākamajā kārtā, ko pirms tam mēs vēl nekad neesam spējuši sasniegt!" sacīja Šketovs.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs EČ pamatturnīrā:

VĀRDS UZVĀRDS

DZ. DATUMS

POZĪCIJA

KLUBS

AIGARS BONDARS

04.10.1980.

Vārtsargs

FK RABA, Rīga

KASPARS ŽUROVS

09.08.1991.

Vārtsargs

FK RABA, Rīga

MAKSIMS SEŅS

13.06.1985.

Universāls

FK Nikars, Rīga

ARTŪRS JEROFEJEVS

28.05.1992.

Universāls

FK Nikars, Rīga

GERMANS MATJUŠENKO

16.05.1994.

Universāls

FK Nikars, Rīga

IGORS AVANESOVS

26.01.1987.

Universāls

FK Nikars, Rīga

ARTJOMS KOĻESNIKOVS

14.11.1985.

Universāls

FK Nikars, Rīga

JĀNIS PASTARS

22.06.1992.

Universāls

FK Nikars, Rīga

KONSTANTĪNS ZABAROVSKIS

08.12.1988.

Universāls

FK RABA, Rīga

DMITRIJS JAKOVĻEVS

03.01.1985.

Universāls

FK RABA, Rīga

OSKARS IKSTENS

23.01.1991.

Universāls

FK RABA, Rīga

ARTŪRS STRAZDIŅŠ

11.02.1996.

Universāls

FK RABA, Rīga

JEVGĒŅIJS HERCBERGS

04.02.1993.

Universāls

FK RABA, Rīga

JURIJS HALIMONS

20.01.1992.

Universāls

BFC Daugavpils

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!