Foto: Publicitātes foto
"Skonto" akadēmijas 1998. gadā dzimušie futbolisti ir uzvarējuši starptautiskajā turnīrā "Riga Cup", kurā piedalījās 16 komandas no septiņām valstīm. Rīgas komanda izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs, tostarp arī finālmačā – ar 4:0 pār Krievijas "Strogino", informē JFC "Skonto" preses dienests.

"Uzvarēt vienmēr ir patīkami, it īpaši turnīrā ar tik augstu prestižu," rezumējumu izteica "Skonto" akadēmijas 1998. gada komandas treneris Aleksejs Šarando. "Uzvara šādā turnīrā, kas risinās jau 14 gadus, noteikti ir liels panākums. Parādījām, ka jārēķinās ar mums kā ar spēcīgu komandu, ko var aicināt uz augsta līmeņa turnīriem."

Vispirms 16 komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām, un "Skonto" akadēmija ļoti pārliecinoši aizvadīja šo posmu: 8:0 ar Igaunijas "Santos", 6:0 ar Krievijas "Moskovskaja Zastava" un 3:1 ar Somijas "Honka".

Pusfinālā "Skonto" akadēmija spēkojās ar pazīstamā Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Zeņit" jauno maiņu. Mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, un pēcspēles sitienu sērijā uzvaru ar 2:1 svinēja mājinieki.

""Zeņit" katru gadu brauc uz šo turnīru Rīgā visos vecumos, un mēs esam labi iepazinuši šo skolu. Tā strādā pēc vienas shēmas," stāstīja treneris Šarando. "Ar šo komandu iepriekš bijām tikušies – gan zaudējām, gan spēlējām neizšķirti. Nolēmām šoreiz izmainīt spēles shēmu, lai nostādītu pretiniekus neērtā situācijā. Tādējādi spēle ritēja pēc mūsu scenārija – pēc mūsu taktikas. Izvirzīju uzdevumu – spēlēt uz pretuzbrukumiem un gaidīt savu iespēju. Tas izdevās daļēji, jo nosargājām savus vārtus drošībā – pretinieki neizveidoja nevienu momentu, lai gan viņiem piederēja pārsvars, bet arī paši nespējām gūt vārtus. Viss beidzās labi – izturējām spiedienu, bet 11 metru sitienu sērijā mūsu vārtsarga un sitēju psiholoģiskā sagatavotība izrādījās augstāka."

Var teikt, ka spēle pret "Zenit" izrādījās izšķirīgā cīņā par pirmo vietu, jo finālmačā "Skonto" akadēmija pārliecinoši pieveica Krievijas komandu "Strogino" – 4:0. "Sajaucām pretinieku plānus, jo šajā mačā pielietojām savu ierasto shēmu, nevis to, ko pusfinālā pret "Zenit"," stāsta treneris."Ar pirmajām minūtēm sākām uzbrukt un veidot bīstamus momentus. Pirmos trīs vārtus guvām pēc standartsituācijām, kas bija viens no treniņos slīpētajiem elementiem. Rezumējot turnīru, teikšu, ka visvairāk man patika komandas kolektīvs. Jā, mums ir līderi un individuāli spēcīgi futbolisti, taču esam ļoti spēcīgi kā komanda. Mums nav tā, ka komanda sabruks, ja kāds spēlētājs saslims. Tagad arī traumētie sēdēja uz rezervistu soliņa un pārdzīvoja līdzi komandai."

Par turnīra "Riga Cup" labāko spēlētāju tika atzīts "Skonto" akadēmijas pussargs Roberts Uldriķis. Īpašas balvas saņēma vēl divi "Skonto" akadēmijas spēlētāji: labākais vārtsargs – Nils Puriņš un labākais uzbrucējs – Artjoms Gončarenko. Turnīra simboliskajā 11 spēlētāju izlasē tika iekļauti pieci "Skonto" akadēmijas pārstāvji: Roberts Uldriķis, Nils Puriņš un Artjoms Gončarenko, kā arī aizsargs Maksims Volkoveckis un uzbrucējs Aleksejs Davidenkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!