Dalību Eiropas līgas turnīrā ceturtdien beidza Latvijas futbola vicečempioni "Skonto", kas, parādot skaistu un atzīstamu sniegumu, tomēr nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu.

Atlases turnīra otrās kārtas atbildes spēlē "Skonto" viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Čehijas komandai "Slovan Liberec". Divu spēļu summā rezultāts bija 2:2, taču nākamajā kārtā, pateicoties Rīgā gūtajiem vārtiem, iekļuva Čehijas komanda.

"Slovan" maču iesāka ļoti aktīvi, bet "Skonto" ātri atguvās un pirmie vārēja gūt vārtos. 12.minūtē pēc skaistas saspēles labā pozīcijā nokļuva Artūrs Karašausks, bet viņa sitiens bija virsū vārtsargam. "Slovan" futbolisti uzreiz deva atbildes triecienu un savu iespēju izmantoja – pēc auta izmešanas viens no "Slovan" futbolistiem ar galvu bumbu raidīja tālāk, kur Delardžs ar galvu guva vārtus.

Turpinājumā abas komandas aktīvi uzbruka, bet 24.minūtē lieliska iespēja bija Latvijas komandai. Pēc soda sitiena izspēles soda laukumā nogāza Valēriju Šabalu, un tiesnesis piešķīra "pendeli". Diemžēl, 11 metru soda sitienu nerealizēja Alans Siņeļņikovs, kura spēcīgo sitienu atvairīja čehu vārtsargs.

Drīz pēc tam abu komandu starpā izcēlās asumi, tiesnesi parādīja vairākas dzeltenās kartiņas, bet lielākais cietējs šajā bija Siņeļņikovs. Viens no čehu futbolistiem rupji nospēlēja pret "Skonto" pussargu, kurš nespēja turpināt spēli, un Latvijas klubam nācās veikt piespiedu maiņu.

Otrais puslaiks iesākās arī ar asumiem, bet spēles tiesnesis brīžiem nefiksēja pārkāpumus, izraisot skaļus svilpienus Libereces stadionā. "Skonto" vairāk centās saspēlēties un tikt līdz labām iespējām, bet centrējumi bija nesekmīgi, jo "otrajā stāvā" dominēja čehu futbolisti. "Slovan" otrā puslaika otrajā daļā vairāk koncentrējās uz pretuzbrukumiem, kas bija diezgan bīstami, tomēr droši spēlēja "Skonto" aizsardzība un vārtsargs Pauļus Gribausks.

Lielākās emocijas izraisīja mača izskaņa. Pamatlaika pēdējā minūtē soda laukumā ielauzās "Skonto" pussargs Ruslans Mingazovs, kurš pameta bumbu pāri vārtsargam un tad tika nogāzts. Tomēr spēles galvenais tiesnesis otro reizi nepiešķīra "pendeli" uz "Slovan" vārtiem, norādot, ka jāizpilda stūra sitiens. Kompensācijas laikā pēdējā "Skonto" ofensīva bija nesekmīga, un Latvijas virslīgas līderiem līdz ar to Eirokausu sezona beigusies.

Atgādinām, ka "Skonto" Eiropas līgu sāka ar kvalifikācijas pirmo kārtu, kurā dramatiskā cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Moldovas klubu "Tiraspol".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!