"SMScredit.lv" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā sestdien nostiprinājās "Skonto", kas ar 5:0 (0:0) sagrāva "Liepājas metalurgu", informē sacensību rīkotāji.

Divus vārtus guva Artūrs Karašausks, pa vieniem Iraklijs Klimiašvili, Nauris Bulvītis un virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Šabala.

Virslīgas kopvērtējumā tagad "Skonto" ir 35 punkti 15 spēlēs, četri punkti mazāk ir spēli vairāk aizvadījušajai Rīgas "Daugavai", 30 punkti tagad ir Daugavpils "Daugavai" (15 spēles), bet 29 punkti ir "Ventspilij" (13 spēles).

Spēle iesākās visai līdzvērtīgi, tiesa, vairāk iespringt nācās liepājnieku vārtsargam Raivo Varažinskim. Skontieši regulāri izpildīja sitienus no dažādām pozīcijām, taču sakārtotā spēle ''Liepājas metalurga'' aizsardzībā liedza rīdziniekiem tikt pie patiesi brīviem sitieniem. Puslaika vidū aizvien drošāk savus uzbrukumus sāka veidot arī mājinieki un pēc vairākām nepārliecinošām ielaušanām Skonto soda laukumā 33.minūtē sekoja viens no puslaika bīstamākajiem sitieniem – Valērijs Afanasjevs pēc nelielas individuālās darbības izpildīja sitienu no patālas distances, kad bumba vien nedaudz lidoja garām vārtu stabam. Jāpiebilst, ka tieši no šādas distances Afanasjevs bija precīzs 15.kārtas cīņā ar Jūrmalas ''Saprtaku'', taču šajā reizē pietrūka nedaudz veiksmes. Tuvojoties puslaika izskaņai nedaudz aktīvāk sāka spēlēt rīdzinieki, vienu reizi pat bumbu dabūjot Varažinska vārtos, tiesa, tas notika aizmugures stāvokļa brīdī. Pēc 1.puslaika joprojām 0:0.

Jau otrā puslaika ievadā skontieši izvirzījās vadībā – no soda sitiena, kas tika izpildīts no aptuveni 25 metru attāluma, Klimiašvili sita ļoti precīzi, panākot 1:0. Uzreiz pēc centra izspēles sekojošajā epizodē izcēlās asumi, kā rezultātā visi laukuma spēlētāji bija saskrējuši vienā barā. Likumsakarīgi sekoja arī galvenā tiesneša parādītas kartītes, kur lielāki cietēji bija tieši liepājnieki – sarkano kartīti savā priekšā ieraudzīja Ingus Šlampe. Neilgi pēc spēles atsākšanās Skonto neizmantoja lielisku iespēju rezultātu dubultot, bumbai trāpot pa vārtu pārlikni, taču kopumā liepājnieki, lai arī palikuši mazākumā, spēli saasināja, regulāri raujoties uz priekšu. 2.puslaiks turpinājās vienlīdzīgā cīņā, taču biežāk līdz pretinieka vārtiem nonāca rīdzinieki, 66.minūtē arī gūstot ofensīvas panākumu – pēc tāla Šabala centrējuma soda laukumā savus pirmos vārtus Skonto sastāvā guva Nauris Bulvītis. Neilgi pēc tam savus 9.vārtus šosezon guva Artūrs Karašausks, līdz ar to panākot jau graujošo 3:0. Pie šāda rezultāta ''Skonto'' turpināja spēlēt nepiespiesti, līdz ar to bieži nonākot vieglu uzbrukumu iespējās. Pēc lieliskas abu rīdzinieku uzbrukuma līderu saspēles rezultāts kļuva jau 4:0 - 75.minūtē Karašausks, izskrienot kopā ar Valēriju Šabalu pret vienu liepājnieku aizsargu, neskauda bumbu atmest partnerim un Šabala ar spēcīgu sitienu bumbu raidīja Varažinska sargāto vārtu tīklā. Atlikušajā spēles laikā spēle kļuva ievērojami rāmā - liepājnieku izredzes uz atspēlēšanos bija zudušas, savukārt ''Skonto'', acīm redzot, rezultāts apmierināja pilnībā. Vēl 89.minūtē pie izgājiena 2 pret 1 nonāca rīdzinieki, ko ar vārtu guvumu noslēdza Karašausks, uzstādot spēles beigu rezultātu 5:0.

Sestdien virslīgā tika aizvadīta vēl viena spēle - pašreizējie čempioni Daugavpils "Daugava" uzņēma "Jūrmalu".

Tajā ar rezultātu 1:0 (0:0) prata uzvarēt mājinieki daugavpilieši.

Mača gaitu lielākoties kontrolēja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, taču ik pa laikam "Spartaks" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Tomēr pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem.

Otrajā spēles daļā beidzot izdevās atklāt mača rezultātu, kad 79.minūtē precīzs sitiens ar galvu pēc stūra sitiena izpildes izdevās Daugavpils kluba nigērietim Danielam Olam. Pēc vārtu guvuma pašreizējie virslīgas čempioni centās gūt vēl kādus vārtus, taču nesekmīgi.

Jau vēstīts, ka šī virslīgas kārta aizsākās ar dramatisku Jūrmalas "Spartaka" uzvaru 2:1 (0:0) Jelgavā, kur par mača varoni kļuva kolumbietis Duvans Kastaņeda, gūdams vārtus jūrmalnieku labā vien mača kompensācijas laikā. Savukārt pa to laiku viena no turnīra līderēm Rīgas "Daugava" cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!