Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta līdervienība "Skonto" gatavojas doties laukumā svētdien savā laukumā paredzētajā spēlē pret Jūrmalas klubu "Spartaks", noskaidroja aģentūra LETA.

Iepriekšējā kārtā "Skonto" futbolisti neizmaksāto algu dēļ boikotēja izbraukuma spēli Liepājā, par to saņemot tehnisko zaudējumu un 700 eiro lielu soda naudu. Atkārtots šāds gadījums komandai draudēs ar izslēgšanu no čempionāta.

Piektdien vienības futbolistiem bija vairāku stundu ilga tikšanās ar vienības prezidentu Vladimiru Koļesņičenko. Līdz šim saņemtie signāli liecina, ka komanda svētdienas mačā dosies laukumā, tomēr noprotams, ka laikā kopš nenotikušās spēles pret "Liepāju" tās futbolisti kādu daļu no algu parādiem nav saņēmuši.

Pēcāk 17.jūlijā Rīgas klubam izbraukumā paredzēts aizvadīt pārbaudes spēli pret Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA, bet 19. vai 20.jūlijā jānorisinās Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla mačam, kura pretiniekus "Skonto" vienība noskaidros pirmdien paredzētajā izlozē.

Pēc tam nākamā virslīgas čempionāta spēle vienībai paredzēta 28.jūlijā izbraukumā pret "Jelgavu".

"Skonto" ir viens no desmit virslīgas klubiem, kas šosezon nav norēķinājušies ar čempionāta vadību, iemaksājot nepieciešamo dalības maksu. Otra no šīm komandām ir "Jūrmala", bet beigu termiņš parāda atmaksai abiem klubiem ir 20.jūlijs. Tā nenosegšanas gadījumā vienības tiks izslēgtas no biedrības "Latvijas Futbola virslīga".

Pēc tehniskā zaudējuma saņemšanas "Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 46 punktiem 19 mačos, ar 44 punktiem 20 cīņās seko "Ventspils", bet 40 punkti 20 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!