Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējuma līderiem ceturtdien kļuva "Skonto" futbolisti, kamēr ieilgušo neveiksmju sēriju spēja pārtraukt "Jūrmalas" komanda.

Čempionāta 11.kārtas mačā "Skonto" komanda izbraukumā ar 7:1 (3:1) sagrāva turnīra jaunpienācējus Ilūkstes NSS, kaut pēdējās 25 cīņas minūtes pēc talantīgā uzbrucēja Valērija Šabalas noraidījuma pavadīja mazākumā.

Šabala un Artūrs Karašausks "Skonto" labā guva pa diviem vārtiem, bet pa reizei izcēlās Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins un Renārs Rode. Tikmēr Ilūkstes kluba labā vienīgos vārtus guva krievu uzbrucējs Dmitrijs Kozlovs, kurš cīņas 20.minūtē spēja izvirzīt mājiniekus vadībā ar 1:0.

Jāizceļ, ka Ilūkstes klubs "Skonto" komandai pirmajā aplī piekāpās ar līdzīgi graujošo 0:5.

Savukārt "Jūrmalas" komanda, kas iepriekš bija cietusi neveiksmes sešos mačos pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:15, ar 4:2 (1:1) Rīgā, "Daugavas" stadionā, pārspēja "Jelgavu".

Šajā spēlē pirmie vadību ieguva jelgavnieki, kad precīzs bija aizsargs Aleksandrs Gubins, bet "Jūrmala" 1:1 panāca ar pēdējo pirmā puslaika uzbrukumu, kad izcēlās Sergejs Mišins. Otrā puslaika gaitā bijušais jelgavnieks Oļegs Malašenoks, Arevšats Hačatrjans un Ivans Gluško panāca jau 4:1 "Jūrmalas" labā, bet viesiem vienus vārtus kompensācijas laikā atspēlēja Maksims Daņilovs.

Jelgavnieku kontā tagad ir četras neveiksmes pēc kārtas.

Potenciāli intriģējošākajā no ceturtdienas dueļiem "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 0:2 (0:2) piekāpās Rīgas "Daugavai", nespējot revanšēties par aprīlī izbraukumā piedzīvoto zaudējumu ar 1:2.

Rīgas klubs abus vārtus guva spēles pirmo 15 minūšu laikā, kad precīzi bija kādreizējais Horvātijas jaunatnes izlašu futbolists Tedijs Suračs un lietuvietis Ernests Veļulis.

Abas komandas iepriekšējā turnīra kārtā palika bez uzvarām - liepājnieki savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet Rīgas "Daugava" savā laukumā ar 0:1 piekāpās čempioniem Daugavpils "Daugavai".
Čempionāta 11.kārtas izspēle noslēgsies piektdien, kad Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Metta"/LU komandu, bet čempioni Daugavpils "Daugava" savā laukumā spēkosies ar "Ventspili".

Virslīgas kopvērtējumā pirmo vietu ar 24 punktiem desmit spēlēs ieņem "Skonto", kuriem ar 23 punktiem 11 mačos seko Rīgas "Daugava".

"Ventspils" ar 21 punktu deviņās cīņās ir trešie, bet ceturtie ar 20 punktiem desmit spēlēs ir Daugavpils "Daugavas" pārstāvji. Savukārt piektā ar 17 punktiem ir "Liepājas metalurga" vienība, kurai punktu zaudē "Spartaks" komanda.

Septītajā vietā ar 11 punktiem 11 mačos seko "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem desmit spēlēs ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar diviem punktiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!