Foto: F64

Daugavas stadionā pirmdien tika aizvadīta "SMScredit.lv Virslīgas" 22.kārtas pārceltā spēle starp Rīgas "Daugavu" un ''Skonto'' komandām. Gūstot abus vārtus jau spēles pirmajā puslaikā, drošu uzvaru ar 2:0 (2:0) izcīnīja "skontieši", vēsta Latvijas Futbola virslīga.

Precīzi sitieni padevās abiem turnīra labākajiem vārtu guvējiem Artūram Karašauskam un Valērijam Šabalam.

Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja ar Rīgas "Daugavas" pārsvaru, kas daudz uzbruka un apdraudēja "Skonto" vārtu drošību ar vairākiem stūra un soda sitieniem, kamēr čempionāta līderi mača ievadā izskatījās nepārliecinoši. Tomēr otrajā desmitminūtē notikumi strauji mainījās. 14.minūtē Karašausks par labo malu apspēlēja vairākus pretinieku spēlētājus un pie pašas gala līnijas piespēlēja bumbu Šabalam, kurš ar galvu raidīja to praktiski tukšos vārtos – 1:0. Tikai piecas minūtes vēlāk pirmo vārtu autors pārtvēra bumbu pretinieku laukuma pusē, asistēja Karašauskam, kurš lēnām un pacietīgi apspēlēja "Daugavas" vārtsargu Vaičuli un raidīja bumbu vārtos, panākot 2:0. Spēles turpinājums bija visnotaļ līdzīgs bez izcilām vārtu gūšanas epizodēm un pirmais puslaiks tika noslēgts ar divu vārtu pārsvaru "Skonto".

Pēc pārtraukuma Rīgas "Daugava" gan mēģināja uzbrukt un apdraudēt "Skonto" vārtus, taču čempionāta līderi pārliecinoši darbojās aizsardzībā, neļaujot mājiniekiem izveidot reālas vārtu gūšanas iespējas. "Skonto" vārtsargam Gribauskam darba bija diezgan maz un no nepatikšanām komanda praktiski nebija jāglābj. Otrā puslaika gaitā "skontieši" pārgāja no četriem uz pieciem aizsargiem, tādejādi vēl vairāk nostiprinot savu vārtu drošību. Līdzīgā cīņā rezultāts otrajā puslaikā nemainījās un "Skonto" izcīnīja uzvaru ar 2:0. Šis panākums vēl vairāk tuvina "Skonto", kas joprojām šajā sezonā virslīgā nav zaudējusi, čempionu titulam. "Skonto" iekrājusi 54 punktus, bet "Ventspilij" ir par trim mazāk, tiesa, arī viena spēle rezervē.

Tikmēr citā mačā Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā "FS METTA/Latvijas Universitāte" ar rezultātu 0:1 piekāpās "Jūrmala" komandai.

"Jūrmalas" komandai uzvaru nodrošināja mājinieku futbolista Mārča Savinova raidītā bumba savos vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!