Foto: F64

"Skonto" vienība svētdien izbraukumā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ar 5:0 (0:0) apspēlēja "Jūrmalu".

Rīdzinieku sastāvā divus vārtus vārtiem guva Vladislavs Gutkovskis, bet pa reizei izcēlās Ruslans Mingazovs, Ņikita Ivanovs un Sergejs Kožans.

Mača pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti, taču otrā puslaika sākumā Gutkovskis. Nedaudz vēlāk viņam bija teicama iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču Gutkovska izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja "Jūrmalas" vārtsargs Igors Labuts.

"Skonto" turpināja kontrolēt mača gaitu arī mača atlikušajā daļā un vienā no epizodēm skaisti brīvsitienu realizēja Mingazovs, raidot bumbu devītniekā, bet vēlāk trešos vārtus viesu labā guva Ņikita Ivanovs, savukārt neilgi pēc tam izcēlās Sergejs Kožans, panākot graujošo 4:0. Tiesa, tas vēl nebija viss no "Skonto" puses, jo savus otros vārtus mačā guva Gutkovskis, ar 15 gūtiem vārtiem tādejādi kļūstot par virslīgas rezultatīvāko spēlētāju.

Jau vēstīts, ka "Jūrmala" par spīti finansiālajām problēmām panācis jaunu spēlētāju reģistrēšanas aizlieguma atcelšanu.

Rīgas klubs pēdējās desmit virslīgas spēlēs ticis pie deviņām uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti.

Iepriekšējās astoņās spēlēs "Jūrmalas" klubs cietis zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 0:31.

Vēlāk svētdien ieilgušo neveiksmju sēriju centīsies pārtraukt pašreizējie valsts čempioni "Ventspils", kas savā laukumā uzņems virslīgas debitanti "Daugavpili".

Kā ziņots, sestdien otro pārliecinošo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja "Liepāja", kas cīņā starp kopvērtējuma pirmā trijnieka tīkotājiem savā laukumā ar 0:3 piekāpās Daugavpils vienībai "Daugava". Tāpat vieni no sacensību pastarīšiem "Metta"/"Latvijas Universitāte" divreiz nespēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru pār Jūrmalas klubu "Spartaks", savā laukumā cīnoties neizšķirti 2:2, bet spēlē starp diviem pēdējā laikā labi spēlējošiem klubiem "Jelgava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Rīgas "Daugavu".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 40 punktiem 16 mačos nostiprinājusies "Skonto" komanda, kurai ar 37 punktiem cīņās seko "Ventspils", bet 35 punkti 17 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai". Ceturtā ar 31 punktu 16 mačos ir "Liepāja", bet tai punktu 17 cīņās zaudē "Jelgava".

Sesto vietu ar 22 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 17 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par sešiem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr deviņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!