Foto: F64

Valsts titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto", kurš nenokārtoto parādsaistību dēļ nav saņēmis A licenci dalībai virslīgā, pirmdien iesniedza dokumentus startam pirmajā līgā, pastāstīja kluba direktors Askolds Uldriķis.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija pagājušajā nedēļā noraidīja "Skonto" apelāciju par LFF Klubu licencēšanas komisijas lēmumu nepiešķirt pagājušā gada vicečempionei A licenci.

Līdz 15.februārim "Skonto" varēja iesniegt dokumentus startam pirmajā līgā. "Šodien bija pēdējā diena. Uzrakstījām iesniegumu un iesniedzām dokumentus. Mēs ceram, ka B licenci apstiprinās. Darbs virzās uz priekšu," pastāstīja Uldriķis.

"Jānokārto parādi, kas ir ne tikai pret darbiniekiem, bet arī organizācijām," sacīja Uldriķis, kurš gan nezina, kādā stadijā šobrīd ir vienošanās par parādu dzēšanas grafiku, par ko atbild kluba valdes locekle Dace Grīnberga.

Uldriķis arī atzina, ka "Skonto" komandai nav nepieciešams noturēt visus vadošos spēlētājus. "Mūsu līderiem jāspēlē virslīgā citos klubos vai ārzemēs. Skaidrs, ka pirmā līga nav viņiem atbilstošs līmenis. Tur var iztikt ar jauniem un mazāk pieredzējušiem spēlētājiem."

Kā zināms, "Skonto" jau vairākus gadus bija ievērojamas problēmas ar parādiem, kas regulāri raisīja grūtības iegūt licenci dalībai virslīgā. Piemēram, 2014.gadā "Skonto" un Daugavpils "Daugava" pēc apelāciju izskatīšanas tika licencētas vien dienu pirms "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta sezonas sākuma, bet 2015.gadā, kaut tas notika laicīgāk, arī "Skonto" licenci ieguva vien pēc apelācijas iesniegšanas.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Savukārt A licenci dalībai virslīgā automātiski ieguvusi "Rīgas futbola skola" (RFS), kas kļuva par tās pretendenti pēc tam, kad LFF klubu licencēšanas komisija nolēma "Skonto" komandai nepiešķirt licenci.

Līdz ar to 2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Riga", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS.

Virslīgā šogad debitēs uzreiz divas komandas - "Riga" un RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!