Latvijas futbola čempionāta pašreizējās līdervienības "Skonto" nenokārtoto parādsaistību dēļ Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) apturējusi prēmiju naudas izmaksu komandai par dalību šīs sezonas Eirokausos, vēsta UEFA.

UEFA klubu finansu kontroles komiteja ar prēmiju naudas izmaksas apturēšanu sodījusi kopumā sešus klubus.

Visām komandām, kas šosezon startējušas UEFA pārraudzītajos klubu turnīros un līdz ar to ir pelnījušas asociācijas prēmijas, līdz 30.jūnijam bija jāsniedz savas garantijas par finansiālo situāciju. UEFA klubu finansu kontroles komiteja savā nesenākajā tikšanās reizē šomēnes konstatējusi, ka sešiem klubiem ir nopietni parādi pret citiem klubiem, spēlētājiem un to darbiniekiem, un/vai nodokļu dienestiem.

Bez "Skonto" kluba prēmiju izmaksa apturēta arī Rumānijas komandai Ploješti "Astra", Ukrainas vienībai Doņeckas "Metallurg", Horvātijas klubam Splitas "Hajduk", Mostaras "Zrinjski" no Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Turcijas komandai "Trabzonspor".

Klubiem prēmijas netiks izmaksātas līdz parādu dzēšanai vai citam UEFA klubu finansu kontroles komitejas lēmumam.

Bez šīm komandām papildu informācija par savu finansiālo situāciju jāsniedz vēl 25 vienībām, kuras gan netiek publiskotas. Katrai no 31 iesaistītās komandas ir dots laiks līdz 30.septembrim, lai sniegtu komitejai savus skaidrojumus.

"Skonto" kluba direktors Askolds Uldriķis portālam "Lsm.lv" pastāstīja, ka parāda lielākā daļa ir saistības pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Vairākus gadus krājies parāds uzreiz nav nomaksājams, tādēļ "Skonto" ar VID norēķinās pēc saskaņota grafika. "Skonto" esot arī nelieli parādi par spēlētājiem un norēķinos ar uzņēmumiem.

"Skonto" komanda šogad startēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!