Foto: F64

Latvijas titulētākajam futbola klubam Rīgas "Skonto" Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) lēmums par četru punktu atņemšanu turnīra tabulā šķitis šokējošs, tāpēc tas gatavojas iesniegt apelāciju, aģentūrai LETA pastāstīja kluba direktors Askolds Uldriķis.

Jau vēstīts, ka LFF DK trešdien parādos pret spēlētājiem iestigušajiem Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubiem "Skonto" un "Jūrmalai" piesprieda četru punktu sodu turnīra kopvērtējuma tabulā, kas rīdziniekiem krietni apgrūtina cīņu par valsts čempionu titulu, savukārt jūrmalniekiem tas praktiski atņem cerības par vietas saglabāšanu virslīgā.

"Plānojam iesniegt apelāciju, jo mūs šis sods neapmierina. DK lēmums šķita šokējošs," sacīja Uldriķis. "Mums bija garantijas vēstule no kluba prezidenta Igora Zaiceva, ka parādi ar futbolistiem tiks segti, taču federācijā mums pateica, ka viņi vēstulēm un solījumiem vairs netic. Dokumentā bija teikts, ka parādsaistības ar futbolistiem tiks nokārtotas līdz ar 15.oktobri, bet komisija nesagaidīja dienas beigas, lai par to pārliecinātos. Līdz ar to darbs pie tā mums ir apstājies. Taču tik un tā domājam, kā ar futbolistiem norēķināties."

Tiesa, Zaicevs nu ir pametis "Skonto" kluba prezidenta amatu, tāpēc tagad vienības īpašniekiem būs jāizraugās jauns šīs pozīcijas ieņēmējs.

"Federācija nevis iecietīgi attiecas pret titulētāko Latvijas klubu, bet gan cenšas likt šķēršļus tā darbībā. Lai gan komisijā ir cilvēki, kuri vēlas, lai viss izšķirtos sportiskā ceļā," izteicās "Skonto" direktors.

Kā zināms, "Skonto" ir parādā ne tikai saviem spēlētājiem, bet arī LFF un biedrībai "Latvijas Futbola virslīga". Federācijai šie parādi sasniedz aptuveni 38 000 eiro, bet tie jānosedz līdz decembra sākumam. Lai gan šis jautājums vēl nav aktuāls, Uldriķis uzskata, ka "Skonto" spēs samaksāt šo summu, taču šobrīd svarīgāk ir atgūt atņemtos punktus un norēķināties ar futbolistiem.

Uldriķis atklāja, ka šobrīd "Skonto" ir norēķinājies ar agrāk komandas sastāvā spēlējušo Alanu Siņeļņikovu, tāpat izstrādāts īpašs plāns, kā atdot naudu arī Naurim Bulvītim. Tāpat rīdziniekiem ir parādsaistības ar vēl vairākiem bijušajiem vienības futbolistiem. "Mums ar šiem spēlētājiem ir atsevišķas vienošanās. Diemžēl federācija nevēlējās ieklausīties un atņēma punktus."

Uldriķis piebilda, ka vēl viens maksājums no Beļģijas komandas "Club Brugge" bija palicis par uzbrucēja Valērija Šabalas transfēru, taču tas esot bijis Zaiceva pārziņā, tāpēc viņam nav informācijas, kur šī nauda palikusi.

Jau vēstīts, ka sezonas sākumā "Skonto" tieši parādu dēļ netika pielaista pie starta Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, tomēr pēc tam tika apmierināta kluba apelācija, kas tam ļāva tikt pie kārotās licences startam virslīgā. Vēlāk virslīgas čempionāta vadība jūnijā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" no savas biedrības, tādējādi liedzot tam turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr tās Disciplinārlietu komisijas (DK) sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums. "Skonto" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājusi šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, vēlāk klubs naudu tomēr samaksāja, taču tas joprojām ir izslēgts no biedrības un nebūs tajā tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

"Skonto" futbolisti šosezon vienreiz neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēli, kā rezultātā klubam tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienība no virslīgas tiktu izslēgta.

Tāpat "Skonto" nav samaksājuši LFF piešķirtos sodus, kā rezultātā klubam sākumā tika piespriesta trīs kopvērtējuma punktu atņemšana, ko gan vēlāk Apelāciju komisija samazināja līdz vienam. Pašlaik klubam draud jaunas sankcijas.

Pirms sezonas "Skonto" vienība nenokārtoto parādu dēļ netika pielaista startam UEFA Eiropas līgas turnīrā.

"Skonto" virslīgas kopvērtējumā ar 32 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem ieņem otro vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no valsts čempioniem "Ventspils". Līdz valsts čempionāta noslēgumam atlicis aizvadīt vēl četras spēļu kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!