Foto: LETA
Latvijas vicečempione futbolā "Skonto" gaidāmajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā parādīs skatītājiem labu spēli, trešdien preses konferencē solīja vienības galvenais treneris Tamazs Pertija.

Kā zināms, ceturtdien "Skonto" savā laukumā uzņems īru vienību Seintpatrikas "Athletic", bet nedēļu vēlāk abas komandas Īrijā sacentīsies atkārtoti.

"Noskaņojums ir labs. Nedaudz tā kā svētki, jo šie ir Eirokausi. Ar nepacietību tos gaidām. Parādīsim skatītājiem labu spēli," pauda Pertija. "Abas komandas ir cienīgas spēlēt viena pret otru, bet iznākumu neprognozēšu. Mēs esam gatavi."

Pertija stāstīja, ka gatavošanās periodā noskatījies četras pretinieku spēles - divas no šīs un divas no iepriekšējās sezonas. "Vēlējos redzēt, kā viņu komanda laika gaitā mainījusies. Pretinieki nespēlē tipisku britu futbolu, un ļoti aktīvi uzbrukumiem pieslēdzas malējie aizsargi."

"Pēdējos mačos esam atraduši vajadzīgo spēli un šobrīd atrodamies labā formā," uzsvēra Pertija.

"Skonto" pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgā nepiedalījās diskvalifikācijas dēļ par finanšu pārkāpumiem, turklāt tā bija vien otrā reize kopš 1993.gada, kad vienība nesacentās Eirokausos. Sezonu pirms tam Rīgas spēcīgākā komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā vien izbraukuma vārtu noteikuma dēļ piekāpās Čehijas komandai Liberecas "Slovan", kas vēlāk aizkļuva līdz pat sacensību 1/16 finālam.

Pertija uzsvēra, ka nedomā par naudu, ko vienība saņems, ja pārvarēs pirmo kārtu, kas varētu uzlabot "Skonto" vienības finansiālo stāvokli. "Mums galvenais ir sportiskā puse - labas spēles parādīšana."

"Pirmā spēle būs piesardzīga, un neviena no komandām neatvērsies. Pretinieku spēlētāju līmenis ir diezgan augsts, un mačam jābūt interesantam," prognozēja gruzīnu speciālists. "Tomēr nenotiks katastrofa, ja mums neizdosies pārvarēt pirmo kārtu. Mūsu lielākais mērķis ir audzināt futbolistus, lai viņi varētu būt konkurētspējīgi Eiropā."

Tikmēr "Skonto" vienības aizsargs Renārs Rode solīja, ka tiks izlikti visi spēki.

"Pārsteidz, ka pretinieki spēlē zemu futbolu, kas britiem nav raksturīgi. Tomēr konkrētāk šo komandu skatīsimies šovakar," pauda futbolists.

"Esmu redzējis pāris "Skonto" komandas pēdējo nedēļu spēļu. Šī būs grūta cīņa abām komandām," prognozēja "Athletic" vienības galvenais treneris Liams Baklijs. "Abi "Skonto" uzbrucēji ir labi, pretinieki sekmīgi izmanto presingu. Sagaidām, ka rīt viņi būs agresīvi."

"Izmantojam piespēļu futbolu, jo mums ir tehniski futbolisti - ja spēlēsim labi, mūs būs grūti apspēlēt. Centīsimies uzvarēt jau pirmajā cīņā," uzsvēra Baklijs, stāstot, ka Rīgā ieradīsies aptuveni 100 pretinieku komandas līdzjutēji.

Īrijas komanda pagājušajā sezonā nacionālajā čempionātā ieņēma trešo vietu, bet sezonu pirms tam līdz šim pēdējo no astoņām reizēm ieguva titulu. Savukārt šīs sezonas kopvērtējumā "Athletic" ar 34 punktiem 14 spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā.

Zīmīgi, ka 2010.gadā "Athletic" komandu pārstāvēja arī Latvijas futbolists Gints Freimanis, kurš pašlaik pārstāv "Jelgavu", tomēr nopietnas traumas dēļ viņam neizdevās nostiprināties tās sastāvā.

2008./2009.gada sezonā "Athletic" jau viesojās Rīgā, UEFA Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 3:0 pieveicot "Olimpu". Pagājušajā sezonā vienība kā Īrijas čempione sacentās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, otrajā kārtā divu spēļu summā ar 1:6 kapitulējot spēlē ar Polijas vienību Varšavas "Legia", kas turpinājumā vien diskvalifikācijas dēļ palika bez grupu turnīra.

Šobrīd virslīgas kopvērtējumā "Skonto" ar 18 punktiem desmit mačos ieņem trešo vietu.

Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, nākamajā kārtā tiksies ar Ungārijas komandas "Debrecen" un Melnkalnes vienības Nikšičas "Sutjeska" pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!