Foto: F64
Pērnās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta vicečempioni Rīgas "Skonto" ir pārliecināti, ka tomēr iegūs licenci dalībai jaunās sezonas čempionātā, uzskata vienības aizsargs Sergejs Kožans.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Licencēšanas komisija aizpagājušās nedēļas beigās nepiešķīra licences spēcīgajām "Skonto" un Daugavpils "Daugava" vienībām, kas tām liedz startēt gaidāmās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā.

"Katru dienu strādājam ierastajā režīmā. Nekas nav mainījies," situāciju komandā komentēja Kožans. "Treniņos piedalās visi komandas spēlētāji. Neviens nav nolaidis rokas."

Pagājušās nedēļas beigās abi nelicencētie klubi izmantoja iespēju iesniegt apelāciju, kas tiks izskatīta šīs nedēļas gaitā.

"Saprotams, ka atmosfēra komandā nav tā pati labākā, tomēr visi ir pārliecināti, ka licence tiks iegūta," uzsvēra aizsargs. "Tiesa, visi vēl vairāk gaida brīdi, kad klubs norēķināsies un futbolistiem atmaksās savus parādus."

"Skonto" pie starta virslīgā netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, tomēr tai ir plāns, kā laika gaitā vairāku gadu garumā iekrātos parādus atmaksāt.

"Vadība sola visu atmaksāt, tomēr neviens nezina, kad tas notiks," piebilda Kožans.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils "Daugava" līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Pašlaik dalībai jaunās sezonas čempionātā apstiprināti astoņi klubi, bet sezonas sākums pārcelts par nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!