Foto: F64

Finansiālo problēmu nomocītais futbola klubs "Skonto" tomēr ir pielaists startam Latvijas pirmās līgas čempionātā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau vēstīts, ka LFF klubu licencēšanas komisija trešdien vienbalsīgi nolēma atlikt šī lēmuma pieņemšanu līdz ceturtdienai, lai varētu izvērtēt iesniegtos dokumentus. Pēc sīkākas dokumentu izpētīšanas nolemts, ka "Skonto" komanda varēs startēt pirmās līgas čempionātā, kas Latvijā ir otrais spēcīgākais futbola klubu turnīrs.

Tomēr "Skonto" komandai būs jāizpilda saistības pret Valsts ieņēmumu dienestu un pret spēlētājiem. LFF klubu licencēšanas komisija noteica, ka "Skonto" komandai ir pienākums mēneša 24. datumam iesniegt maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) saskaņā ar VID noteiktajiem termiņiem.

Tāpat "Skonto" būs pienākums iesniegt LFF maksājumu dokumentus, kas apliecina parādsaistību pret kluba darbiniekiem un spēlētājiem izpildi saskaņā ar noslēgtajiem vienošanās dokumentiem un tajos ietvertajiem grafikiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas tituliem bagātākais klubs "Skonto" nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci dalībai Latvijas virslīgā, tāpēc šajā turnīrā vienība nestartēs, bet tās vietu ieņems "Rīgas Futbola skola" (RFS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!