Foto: F64
Par "SMScreidt.lv" Latvijas virslīgas līderiem trešdien kļuva "Skonto" futbolisti, kuri divu līdervienību duelī ar 2:0 (0:0) pieveica čempionus "Ventspili".

Ventspilniekiem, kuri pārliecinoši iesāka čempionātu un ilgu laiku droši atradās pirmajā vietā, šī bija jau ceturtā neuzvarētā spēle pēc kārtas. "Ventspils" neveiksmju sērija ļāvusi "Skonto" ne tikai noķert Kurzemes klubu virslīgas kopvērtējumā, bet pēc šīs uzvaras "Skonto" kļuvis arī pa līderi (abām komandām ir pa 37 punktiem, bet "skontiešiem" ir labāki rādītāji savstarpējās spēlēs un viena spēle "rezervē").

Spēle Rīgā izvērtās diezgan sīva, bet mača liktenis tika izšķirts otrā puslaika vidū. 63.minūtē galvenais tiesnesis Andris Treimanis par Viktora Moroza nogāšanu ventspilnieku soda laukumā piešķīra 11 metru soda sitienu, ko realizēja Vladislavs Gutkovskis. Pēc desmit minūtēm "Ventspils" soda laukumā Artjomo Osipovu nogāza kurzemnieku vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš par to saņēma dzelteno kartiņu. Pēc brīdinājuma saņemšanas Uvarenko dusmās aizspēra bumbu, par ko Treimanis viņam parādīja otro brīdinājumu un sarkano kartiņu.

Otro "pendeli" arī realizēja Gutkovskis, tādējādi praktiski atrisinot jautājumu par uzvarētāju šajā spēlē.

Tikmēr FK "Jelgava" komanda savā laukumā ar rezultātu 5:0 (1:0) pieveica FC "Jūrmala" futbolistus.

Pirmais puslaiks aizritēja ar diezgan jūtamu "Jelgavas" pārsvaru. Pirmie vārti tika gūti 34.minūtē, kad pēc nelielas minstināšanās soda laukumā Kristapu Dzelmi pārspēja Vladislavs Kozlovs. Otrajā puslaikā jelgavnieki pielika ļoti treknu punktu šim mačam. Kozlovs puslaika sākumā guva savus otros vārtus, bet vēlāk 10 minūšu laikā "Jelgava" iesita vēl trīs vārtus, turklāt to izdarīja futbolisti, kas bija tikko nākuši uz maiņu. 66.minūtē Kozlovu nomainīja Maksims Daņilovs, kurš guva vārtus jau pēc piecām minūtēm, bet 81.minūtē pievienoja vēl vienu precīzu sitienu. Ar vārtu guvumu izcēlās arī Artis Jaudzems, kurš bumbu Dzelmes vārtos raidīja vien divas minūtes pēc došanās laukumā, gala rezultātā jelgavniekiem svinot uzvaru ar 5:0 (1:0).

Savukārt otra Jūrmalas vienība "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 (1:0) spēja uzvarēt Rīgas "Daugavu", gūstot trešo panākumu pēc kārta. Vienīgos vārtus cīņas 27.minūtē guva Edgars Gauračs, kurš pēc izrāviena vienatnē uz pretinieku vārtiem veiksmīgi apspēlēja vārtsargu Jāni Krūmiņu un bumbu raidīta tukšos ''Daugavas'' vārtos. Gauračam tie bija jau 9.vārti šosezon, tai skaitā izceļoties trešo spēli pēc kārtas.

Savukārt Daugavpils pilsētas derbijā "Daugava" ar 2:1 (1:1) uzvarēja BFC "Daugavpils" vienību, sagādājot tai piekto zaudējumu pēc kārtas.

Kā pirmie vārtus guva BFC "Daugavpils" futbolisti, jau 7.minūtē pēc centrējuma ar galvu precīzi sitot Pāvelam Riževskim. Vēl līdz puslaika pārtraukuma beigām pretinieki rezultātu izlīdzināja - pēc Jevgēņija Kosmačova centrējuma BFC "Daugavpils" vārtsargu Georgiju Čižovu pārspēja Ēriks Kokins, panākot 1:1. Daugavpils "Daugava" uzvaras vārti tika gūti jau 47.minūtē, precīzi zitot Vladimiram Volkovam un palīdzot arī otrajā ''Daugavpils derbijā'' uzvaru svinēt tieši FC "Daugava" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!