Foto: AP/Scanpix

Čehijas futbola klubs Liberecas "Slovan", kas jūlijā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pieveica pašreizējo "SMScredit.lv Virslīgas" līdervienību "Skonto", jaunās sezonas turnīra apakšgrupā spēkosies kopā ar pazīstamajiem klubiem "Sevilla" un "Freiburg" attiecīgi no Spānijas un Vācijas.

Šīs komandas ielozētas sacensību H apakšgrupā, kurā spēlēs arī Portugāles vienība Eštorilas "Praia".

Tikmēr Burosas "Elfsborg" no Zviedrijas, kas UEFA Čempionu līgas otrajā atlases kārtā pārliecinoši pieveica Latvijas čempionvienību Daugavpils "Daugava", divu spēļu summā uzvarot ar 11:1, pēc nokļūšanas Eiropas līgā ielozēta C apakšgrupā kopā ar Lježas "Standard" no Beļģijas, Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas un "Esbjerg" no Dānijas.

Savukārt Izraēlas komanda Haifas "Maccabi", kas UEFA Eiropas līgas trešajā atlases kārtā pārspēja "Ventspils" vienību, spēkosies J apakšgrupā ar Alkmāras AZ no Nīderlandes, Saloniku PAOK no Grieķijas un Karagandas "Šahtjor" no Kazahstānas, kas bija ļoti tuvu iekļūšanai UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Pēc tam, kad spēļu sarunāšanas skandāla dēļ no turnīra tika izslēgts Turcijas klubs Stambulas "Bešiktaš", vieta sacensībās tika atvēlēta Norvēģijas "Tromso", ko Turcijas klubs uzvarēja izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā. Norvēģijas pārstāvji iekļuvuši K apakšgrupā kopā ar Totenhemas "Hotspur" no Anglijas, Mahačkalas "Anži" no Krievijas un Tiraspoles "Šeriff" no Moldovas.

Savukārt citas diskvalificētās Turcijas komandas Stambulas "Fenerbahce" vietā sacensībās pēc īpašas izlozes iekļuva Kipras vienība Nikosijas APOEL, kas spēkosies F grupā ar Bordo "Girondins" no Francijas, Frankfurtes "Eintracht" no Vācijas un Telavivas "Maccabi" no Izraēlas.

Kopumā 48 pamatturnīra komandas pārstāv 27 dažādas Eiropas valstis, kas ir jauns šo sacensību rekords.

Citviet turnīrā A apakšgrupā spēlēs "Valencia" (Spānija), Svonsī "City" (Anglija), Karsnodaras "Kubaņ" (Krievija) un "St.Gallen" (Šveice). B apakšgrupā spēkosies Eindhovenas PSV (Nīderlande), Zagrebas "Dinamo" (Horvātija), Odesas "Černomorec" (Ukraina) un Razgradas "Ludogorets" (Bulgārija). Savukārt D grupā kopā ielozēti Kazaņas "Rubin" (Krievija), Vīganas "Athletic" (Anglija), "Maribor" (Slovēnija) un Varegemas "Zulte" (Beļģija).

E apakšgrupā kopā spēlēs Florences "Fiorentina" (Itālija), Dņipropetrovskas "Dņipro" (Ukraina), "Pacos de Ferreira" (Portugāle) un Tirgužiu "Pandurii" (Rumānija). G grupā spēkosies Kijevas "Dinamo" (Ukraina), "Genk" (Beļģija), Vīnes "Rapid" (Austrija) un "Thun" (Šveice), bet I apakšgrupā - Lionas "Olympique" (Francija), Seviljas "Real Betis" (Spānija), "Vitoria" (Portugāle) un "Rijeka" (Horvātija).

J grupā līdzās Romas "Lazio" (Itālija) spēlēs arī "Trabzonspor" (Turcija), Varšavas "Legia" (Polija) un Limasolas "Apollon" (Kipra).

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!