Foto: F64

Latvijas vicečempioni futbolā "Skonto" otrdien tikai "SMScredit.lv" virslīgas Ziemas kausa izcīņas mača izskaņā izglābās no zaudējuma pret BFC "Daugavpils" komandu.

Abu komandu cīņa noslēdzās ar rezultātu 2:1 (0:0) par labu "Skonto".

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā puslaikā, kad 53.minūtē daugavpiliešus vadībā izvirzīja Vadims Atamaņukovs. Pēc vārtu zaudējuma Latvijas vicečempioni metās atspēlēties, taču nesekmīgi, un šķita, ka "Skonto" piedzīvos neveiksmi. Tomēr prognozes nepiepildījās, jo minūti pirms pamatlaika izskaņas Artūrs Karašausks ar sitienu no soda laukuma izlīdzināja rezultātu, bet Juris Laizāns jau kompensācijas laikā no 11 metru soda sitiena atzīmes nodrošināja "Skonto" komandai otro uzvaru šī turnīra divās spēlēs.

B apakšgrupas kopvērtējumā vadībā atrodas "Skonto" un Jūrmalas "Spartaks", kas divās spēlēs ieguvuši maksimāli iespējamos sešus punktus, kamēr "Ventspils" seko ar trim punktiem. Ceturtajā un piektajā vietā atrodas BFC "Daugavpils" un "Metta"/LU, kuras nav tikušas pie punktiem nevienā no divām aizvadītajām cīņām.

Ziemas kausa sacensības, kas tiek rīkotas otro reizi pēc kārtas, "Skonto" hallē Rīgā notiks līdz 24.februārim. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pēc viena apļa grupu turnīra komandas atkarībā no grupās ieņemtajām pozīcijām aizvadīs spēles par vietām.

Turnīra apakšgrupu spēles katru nedēļu risinās galvenokārt pirmdien un otrdien, bet ieeja uz Ziemas kausa mačiem ir bez maksas.

Sacensībās nestartē vairs neeksistējošais "Liepājas metalurga" klubs, kura vietu ieņēmusi pirmās līgas komanda "Gulbene", bet pilsēta nākamās sezonas virslīgas čempionātā plāno startēt ar jaunizveidoto klubu "Liepāja".

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā pērn uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu spēlējušo "Ventspils" komandu.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!