Foto: F64
Titulētākais Latvijas futbola klubs Rīgas "Skonto" pieteicis visvairāk ārzemju spēlētāju jeb leģionāru šīs sezonas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātam.

Kopumā "Skonto" pieteikumā iekļauti deviņi leģionāri, bet uzreiz trīs nāk no Dienvidamerikas valsts Kolumbijas - pussargi Ivans Darjo un Santjago Himeness, kā arī uzbrucējs Andress Moskera. Tāpat vienības rindās pieteikti divi krievu aizsargi Artjoms Osipovs un Maksims Usanovs, bet pa vienam futbolistam nāk no Ganas, Ukrainas, Lietuvas un Nigērijas.

Rīdzinieku pieteikumā tikmēr nav atrodams Latvijas uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš vēl februārī kopā ar komandu triumfēja "SMScredit.lv" Ziemas kausa izcīņā.

Tikmēr gana plaši pārstāvēta ar leģionāriem jaunajā sezonā būs Jūrmalas "Spartaks", kam pieteikti astoņu futbolisti no ārvalstīm. Vislielākā pārstāvniecība ir no Ukrainas - trīs futbolisti, kamēr pieteikumā atrodami arī spēlētāji no Kazahstānas, Nigērijas, Kolumbijas, Ganas un Itālijas. Jūrmalas klubs sastāvam pieteicis arī aizsargu Nauri Bulvīti, kurš vēl nesen lauza līgumu ar Šveices augstākās līgas komandu "Aarau", taču pagaidām jaunu darba vietu viņš vēl nav atradis.

"Spartaka" pieteikumā iekļauts arī nigērietis Abdultaofiks Ahmeds, kurš pēdējās sezonas pārstāvēja citu pašmāju klubu "Ventspils", būdams viens no vienības pamatsastāva spēlētājiem.

Savukārt pa septiņiem leģionāriem ir pagājušās sezonas bronzas medaļniecei "Jelgavai" un šīs sezonas jaunpienācējai "Gulbenei".

"Daugavpils" komanda pieteikusi portugāļu balsta pussargu Migelu Sidu, kurš tiek īrēts no pazīstamā Portugāles kluba "Boavista". Kopumā šī vienība pieteikumā iekļāvusi sešus leģionārus.

Tikmēr pašreizējā valsts čempione "Ventspils" jauno sezonu grasās uzsākt ar četriem leģionāriem sastāvā, kamēr citā Kurzemes klubā "Liepāja" ir trīs ārzemju futbolisti, turklāt pieteikumā iekļauts arī kluba prezidents Māris Verpakovskis.

Savukārt bez leģionāriem šo sezonu grasās aizvadīt "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Jaunā "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta sezona sāksies jau piektdien, atklāšanas mačā "Skonto" komandai izbraukumā sacenšoties ar "Liepāju".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!