Foto: F64
Latvijas futbola vicečempionu "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko intervijā, kas publicēta komandas mājaslapā internetā, saistībā ar skandalozo Latvijas Superkausa spēli, vēlreiz uzsvēra, ka Latvijas Futbola federācija zināja par vienības treniņu plāniem, tomēr citu rīkošanas datumu neizvēlējās.

Atgādinām, ka 9.martā paredzētajā Latvijas Superkausa spēlē čempioni Daugavpils "Daugava" tiksies ar Latvijas kausa ieguvējiem "Skonto". Vicečempioni gan spēli aizvadīs ar tuvāko rezervi, jo pamatsastāvs šobrīd atrodas Turcijā, kur aizvada treniņnometni.

"Situācija Latvijas futbolā ir tāda, ka neviens klubs 100% nevar pateikt, kad dosies uz nometni ārzemēs, bet ieplānot to var. Kad mums radās datumi un sakrita apstākļi, izmantojām labu piedāvājumu un devāmies uz Turciju," par izvēli trenēties ārzemēs saka Koļesņičenko. "Jau pirms došanās un pirms LFF Valdes lēmuma pieņemšanas informējām, ka, iespējams, rosinātajā datumā nevarēsim spēlēt spēcīgākajā sastāvā. Tajā 22.janvāra sēdē LFF prezidents Guntis Indriksons teica, lai sazinās ar "Skonto" prezidentu Vladimiru Koļesņičenko, jo komanda plāno doties uz Turciju. Bet ar mums neviens nesazinājās."

Tāpat Koļešničenko norāda, ka LFF bija informēta par "Skonto" vēlmi spēlēt Rīgā slēgtajā manēžā, kur šajos laika apstākļos būtu labāki spēles apstākļi. Kā zināms, mačs risināsies Daugavpilī atklātā laukumā uz mākslīgā seguma.

Koļesņičenko uzskata, ka visus strīdīgos jautājumus vajadzējis risināt sarunu ceļā, kas šoreiz nav darīts. "Uzskatu, ka tomēr vajadzēja visiem apsēsties pie galda un runāt – bet ar mums ne no Daugavpils komandas, ne no LFF puses neviens nesazinājās."

"Uzsvēršu vēlreiz, ka ar mani kā "Skonto" prezidentu neviens pēc lēmuma par Superkausa rīkošanu pieņemšanas nesazinājās – ne par datumu, ne par vietu. Vēl vairāk – uzzinot, ka spēle risināsies Daugavpilī, mutiski sarunās ar LFF darbiniekiem izteicu izbrīnu par spēles vietas izvēli. Uz jautājumiem, kāpēc tāds lēmums, atbildes nesaņēmu. Tās bija neoficiālas sarunas un pagaidām neminēšu cilvēku vārdus," turpina "Skonto" prezidents. "Tāpēc esmu izbrīnīts par LFF paziņojumu, ka "Skonto" prezidents Koļesņičenko melo. Mēs nekad neesam nostājušies pret LFF, vienmēr esam sadarbojušies. Piedāvāju nevis kritizēt, bet apsēsties pie galda un runāt. "Skonto" jau apliecinājis, ka ar prieku uztver šī Superkausa rīkošanu, kas ir solis futbola popularizācijas virzienā. Bet tad uztaisām svētkus, piesaistām bērnus, rādām futbolu jaunatnei, nevis tikai sanākam kopā Daugavpilī un uzspēlējam. Nedomāju, ka šajos laika apstākļus Daugavpilī būs ideāli apstākļi spēlēšanai. Un pirms sezonas, kā arī pirms Latvijas izlases spēles negribam, lai kāds gūst traumas. Šī tomēr ir neoficiāla spēle."

Koļesņičenko intervijā asi vērsās pret Latvijas Virslīgas direktoru Normundu Malnaču, kurš Latvijas masu medijiem kritizēja "Skonto" rīcību un komandā notiekošo.

"Mani izbrīna virslīgas vadītāja Malnača kunga izteicieni, jo Superkausu rīko LFF. Šie izteicieni nav, maigi izsakoties, objektīvi. Par licencēšanu - tad vajag minēt, ka šobrīd pieci klubi nav izgājuši licencēšanu, bet tas netiek pateikts," sašutis ir Koļesņičenko. "Savukārt finanšu lietas citas organizācijas cilvēks nav tiesīgs komentēt, jo nezina īstos lietas apstākļus. Nav jālien cita dārziņā, es arī varu kritizēt pat virslīgu. Pagaidām neredzu lielus plusus, bet mēs ticam un ceram, ka kaut kas izmainīsies. Mēs tomēr asi nekritizējam, bet darām savu darbu, nelienam cita lauciņā. Katram ir jādara savs darbs. Ja jau Malnača kungs ir tik principiāls, tad kāpēc nekritizēja klubus par otro sastāvu izmantošanu Ziemas kausa finālā, kad kāda komanda dodas uz nometni tajā laikā..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!