Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā trešdien savu veiksmju sēriju turpināja kopvērtējuma līderi Rīgas "Skonto", kas pašu laukumā ar 5:1 (3:0) pārspēja citu galvaspilsētas klubu "Daugava".

Turkmenistāņu pussargs Ruslans Mingazovs spēles rezultātu atklāja 28.minūtē, bet pirmā puslaika pašās beigās 3:0 "Skonto" labā panāca viņš pats un Ņikita Ivanovs. Spēles pašās beigās ar trīs minūšu intervālu divreiz izcēlās Ritvars Rugins, bet cīņas izskaņā no 11 metru soda sitiena atzīmes "Daugavai" vienus vārtus atguva lietuvietis Aurims Kučis.

"Skonto" klubs pēdējās 11 virslīgas spēlēs ticis pie desmit uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti, bet Rīgas "Daugava" pēc neveiksmīga sezonas sākuma pēdējos desmit mačos izcīnījusi piecus panākumus. Maijā "Skonto" sagrāva "Daugavu" pretinieku laukumā ar 6:1.

Citviet pēc ilga pārtraukuma pie punktiem tika finansiāli nomocītais "Jūrmalas" klubs, kas viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar turnīra debitanti "Daugavpili".

Pirmā puslaika izskaņā viesus vadībā izvirzīja Daniils Ulimbaševs, lai arī pirms tam Jurijs Sokolovs "Daugavpils" rindās nespēja realizēt 11 metru soda sitienu. Savukārt deviņas minūtes pirms spēles beigām uz "Jūrmalas" vārtiem tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens, kuru šoreiz realizēja Vladislavs Fjodorovs.

"Daugavpils" klubs iepriekš bija piedzīvojis zaudējumus piecās spēlēs pēc kārtas, bet svētdien viesos ar 1:0 uzvarēja "Ventspili", savukārt "Jūrmalas" klubs finansiālo problēmu ēnā bija cietis astoņus zaudējumus pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:31. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē maijā "Daugavpils" uzvarēja viesos ar 2:1.

Pārējās trīs kārtas spēles trešdien sāksies plkst.19. Tajās "Metta"/"Latvijas Universitāte" Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā uzņems Latvijas kausa īpašnieci "Jelgavu", Jūrmalas "Spartaks" Slokā tiksies ar pēdējā laikā vāji spēlējošo "Liepāju", bet pērnā gada sacensību medaļnieku duelī Daugavpils "Daugava" uzņems čempionus "Ventspili".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 43 punktiem 17 mačos atrodas "Skonto" komanda, kurai ar 37 punktiem 17 cīņās seko "Ventspils", bet 35 punkti 17 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai". Ceturtā ar 31 punktu 16 mačos ir "Liepāja", bet tai punktu 17 cīņās zaudē "Jelgava".

Sesto vietu ar 22 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 17 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par diviem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr deviņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!