Foto: LETA
Lai gan nākamgad plānots nojaukt "Skonto" stadionu un jaunais investors šajā zemes gabalā plāno ieguldīt ievērojamus līdzekļus, Latvijas Futbola federācija cer, ka vēl 2016. gadā futbola izlase savas mājas spēles paspēs aizvadīt šajā vietā.

Pagājušajā nedēļas nogalē risinājās 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas Eiropas zonas izloze. Latvijas izlase tika ielozēta B grupā kopā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Šajā atlases ciklā līdz 2017. gada 1. jūnijam, kad oficiāli plānots nodot ekspluatācijā jaunu futbola stadionu Rīgā, Latvijas izlasei jāaizvada divas spēles – 2016. gada 7. oktobrī pret Farēru salām un 10. oktobrī pret Ungāriju. Tāpat Latvijas izlase nākamgad aizvadīs pārbaudes spēles, taču nav zināms, vai kāda no tām notiks savā laukumā, jo precīzs spēļu grafiks nav vēl zināms.

LFF, jautāta par gaidāmajām spēlēm, portālam "Delfi" ar elektroniskā pasta starpniecību informēja, ka šobrīd "veic pārrunas ar "Skonto" stadiona pašreizējiem apsaimniekotājiem, lai 2016. gada oktobrī Latvijas nacionālā futbola izlase vēl varētu aizvadīt abas spēles "Skonto" stadionā, Rīgā".
Tomēr portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka spēļu aizvadīšana "Skonto" stadionā 2016. gadā ir ļoti apšaubāma. Zemes gabala jaunajam investoram jau esot konkrēts darbības plāns un 2016. gadā šajā teritorijā plānots sākt ievērojamus būvniecības darbus, kurus nekādi nevarēs apvienot ar futbola spēlēšanu stadionā.

Kā norādīja portāla "Delfi" avots, kurš vēlējās palikt anonīms, LFF cerības varot būt diezgan mānīgas, jo investors šajā zemes gabalā plāno ieguldīt ievērojamus naudas līdzekļus, tāpēc atlikt savus plānus investors nedomājot.

2014. gada vasarā "Skonto" stadionu nopirka bijušais "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko, bet pēc dažiem mēnešiem šis zemes gabals Rīgas centrā nonāca SIA 'MANI Group' īpašumā. Šis uzņēmums reģistrēts 2008.gadā un tā vienīgā īpašniece tobrīd bija ir Nataļja Rudzīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!