Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola klubi "Skonto" un Daugavpils "Daugava" oficiāli izmantojuši iespēju iesniegt apelāciju Latvijas Futbola federācijai (LFF) par tās pieņemto lēmumu nepiešķirt šīm komandām licenci startam "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā.

Kā zināms, LFF Licencēšanas komisija pagājušās nedēļas beigās nepiešķīra licences spēcīgajām "Skonto" un "Daugava" vienībām, kas tām liegs startēt gaidāmās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā. Līdz piektdienai, 14.martam, abiem klubiem bija iespēja iesniegt apelāciju par LFF pieņemto lēmumu.

"Dzīvojam ar cerību, ka spēlēsim čempionātā," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja "Skonto" direktors Askolds Uldriķis. "Ideja iesniegt apelāciju bija jau pirmdien otrdien, taču nolēmām papīrus sagatavot kārtīgi, piesaistot arī juristu."

Jau vēstīts, ka "Skonto" pie starta virslīgā netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ.

"Optimisms klubā nav zudis. Mūsu apelācija bija pamatota uz reāliem faktiem. Nevaram samaksāt naudu uzreiz, bet redzam ceļus, kā to izdarīt. Maijā vai jūnijā saņemsim naudu par Valērija Šabalas transfēru, kas ir simtprocentīga garantija. Tāpat vasarā uz citām komandām varētu pārcelties Artūrs Karašauks un Ruslans Mingazovs," izteicās Uldriķis, kurš piebilda, ka šobrīd komandā turpinās darbs un noris aktīvs treniņprocess.

Karašauks šobrīd tiek izīrēts Krievijas premjerlīgas klubam Kazaņas "Rubin", un Uldriķis pauda lielu cerību, ka uzbrucējs šajā komandā paliks arī pēc īres līguma beigām.

"Ja "Skonto" klubs tiks likvidēts, neviens naudu nesaņems - ne spēlētāji, ne valsts, ne federācija. Esam gatavi cīnīties un atbildēt par parādiem, kas sakrājušies pēdējo gadu laikā," atzina Uldriķis.

Savukārt "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija.

Kā sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" apliecināja kluba ģenerāldirektors Raimonds Iliško, komanda ir iesniegusi apelāciju. Arī šī komanda turpina gatavoties jaunajai sezonai.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils "Daugava" līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Jāizceļ, ka "Skonto" un "Daugava" klubiem atteikto licenču dēļ pašlaik aiz virslīgas komandu borta paliek aptuveni 50 futbolisti, jo pagājušajā piektdienā noslēdzās spēlētāju pāreju periods. Tiesa, pēc reglamenta spēlētāji, kuri šādi zaudēs komandu, jebkurā brīdī drīkstēs pievienoties citai vienībai.

Abiem klubiem kā pērnā čempionāta medaļniekiem jaunajā sezonā ir garantēts starts UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr pašlaik izcīnīto ceļazīmju liktenis vēl nav zināms.

Pašlaik dalībai jaunās sezonas čempionātā apstiprināti astoņi klubi, bet sezonas sākums pārcelts par nedēļu uz nākamo nedēļas nogali.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!