Latvijas Futbola federācija (LFF) nav izsniegusi licenci spēlēšanai Latvijas titulētākajam futbola klubam "Skonto", kā arī 2012.gada čempioniem Daugavpils "Daugava".

Tādējādi dalībai Latvijas virslīgas čempionātā pielaisti astoņi klubi – "Ventspils", Rīgas "Daugava", "Liepāja", "Jelgava", "Metta", "Spartaks", "Jūrmala" un BFC "Daugava".

Kā informē LFF, "Skonto" nav izpildījis licencēšanas 46.paragrāfa 1.punktu: "Licences pretendentam ir jāpierāda, ka uz 31.martu (vai arī uz citu datumu, pēc LFF Klubu licencēšanas administrācijas pieprasījuma) tam nav kavēto maksājumu (pamatojoties uz pielikumu Nr.7) darbiniekiem, kā arī sociālajām un nodokļu institūcijām, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem un citām saistībām, kuras tika nodibinātas līdz iepriekšējā gada 31.decembrim."

Savukārt "Daugavas" "klupšanas akmens" bijis 16.paragrāfa 3.punkts: "LFF-A licences pretendenta jaunatnes komandu skaitu un jaunatnes sistēmas prasības regulē LFF jaunatnes futbola klubu akreditācijas nolikums un LFF-A licences pretendentam jāatbilst Akadēmijas līmeņa kluba prasībām."

Pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu 6.paragrāfa 11.punktu, LFF Klubu licencēšanas komisijas lēmumu var pārsūdzēt 5 dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot apelāciju LFF Apelāciju komisijā (līdz š.g. 14.martam).

Kā zināms, "Skonto" finansiālo problēmu dēļ nav izpildījis arī UEFA prasības un nākamajā sezonā var nestartēt Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!