Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kārtējā mačā sestdien kopvērtējuma līderi Rīgas "Skonto" cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar pašreizējiem valsts čempioniem Daugavpils "Daugavu".

Kā jau pirms mača varēja paredzēt, abu komandu starpā aizritēja līdzīga cīņa. Pirmā puslaika sākumā abas vienības apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, no kuriem lieliska iespēja bija "Skonto" uzbrucējam Valērijam Šabalam - sitiens pa vārtu stabu. Līdz pārtraukumam rīdzinieki ar Šabalu priekšgalā spēja izveidot vēl pāris bīstamus uzbrukumus, taču rezultātu atklāt tā arī neizdevās.

Otrajā puslaikā "Skonto" kontrolēja bumbu vairāk par pretiniekiem, kamēr daugavpilieši cerēja izmantot pretuzbrukumu iespējas. Pašreizējā virslīgas līdervienība izdarīja vairāk sitienu pa vārtiem, taču nekādi pašreizējo čempionu vārtsargu Aleksandru Vlasovu nespēja pārspēt.

Kompensācijas laikā Daugavpils komandai bija teicama izdevība izraut uzvaru, taču "Skonto" vārtsarga lietuvieša Pauļus Gribauska kļūdu nespēja izmantot Andrejs Kovaļovs.

Pirmā apļa abu komandu savstarpējā mačā pārāki izbraukumā bija "Skonto", pieveicot daugavpiliešus ar pārliecinošu 4:1 (1:1).

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība joprojām ir "Skonto", kas iekrājusi 32 punktus 14 mačos, bet tai trīs punktus zaudē ventspilnieki. Trešajā vietā ar 27 punktiem 14 spēlēs atrodas Rīgas "Daugava", taču tikpat punktu ir arī "Daugavai" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 14 cīņās ir "Spartaka" futbolisti, bet tiem punktu zaudē "Liepājas metalurga" vienība. Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par divām spēlēm mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 13 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Savukārt tagad "Metta"/LU un "Jelgava" ar septiņiem punktiem 15 cīņās dala devīto un desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!