Foto: DELFI

Pārliecinošas uzvaras Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēlēs svētdien izcīnīja virslīgas čempionātā spēlējošās komandas "Skonto" un "Gulbene".

"Gulbenes" futbolisti izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:0) pieveica Ilūkstes NSS komandu no pirmās līgas.

Šajā spēlē uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Aleksandrs Ivanovs, Sergejs Mišins, Edijs Ivaško un Ivans Gluško, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt Ilūkstes NSS rindās vienīgo precīzo sitienu izpildīja Pāvels Riževskis, kurš arī bija nekļūdīgs no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēji "Skonto" ar 6:0 (2:0) viesos sagrāva vienu no pirmās līgas čempionāta pastarītēm "Tukums"/2000-TSS.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Kristaps Blanks.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālu svētdien sasniedza arī aizvadītās sezonas turnīra fināliste "Liepājas metalurgs", kas izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica "Jelgavas" futbolistus. Uzvarētāju komandas rindās vārtus guva Genādijs Soloņicins un Dmitrijs Hmizs, bet mājiniekiem vienīgo reizi precīzs bija Aleksandrs Kļimovs.

Zīmīgi, ka "Liepājas metalurgs" un "Jelgava" savā starpā tikās pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Toreiz pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:1 izcīnīja Liepājas klubs.

Pie ļoti pārliecinošas uzvaras astotdaļfināla spēlē svētdien tika "Jūrmala", kas divu virslīgas čempionāta komandu duelī ar 7:1 (2:0) viesos sagrāva "Metta"/LU futbolistus.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Maksims Daņilovs, bet pa vieniem vārtiem guva Ingus Šlampe, Dmitrijs Paplavskis, Oskars Ikstens, Vitālijs Rečickis un Aleksandrs Solovjovs. "Metta"/LU rindās tikmēr goda vārtus guva Edgars Vardanjans.

Tikmēr vēl vienā astotdaļfināla mačā svētdien šīs sezonas virslīgas turnīra lielāko pārsteigumu autore JPFS/FK "Spartaks" izbraukumā ar 2:0 (0:0) bija pārāka pār pirmās līgas komandu "Auda".

Kā ziņots, pirmās divas astotdaļfināla spēles risinājās sestdien, kad virslīgas čempionāta šā brīža vadošā komanda Daugavpils "Daugava" izbraukumā ar 11:0 sagrāva pirmās līgas komandu "Rīgas Futbola skola", bet esošie valsts čempioni "Ventspils" viesos ar rezultātu 3:0 uzvarēja vienu no pirmās līgas līdervienībām Daugavpils "BFC Daugava".

Savukārt atlikušais astotdaļfināls mačs notiks pirmdien, kad Rīgas "Daugava" spēlēs ar "Rīnūži/Strong" vienību.

Aizvadītās sezonas Latvijas kausa izcīņas finālmačā "Skonto" pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica "Liepājas metalurga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!