Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubi Rīgas "Skonto" un "Jūrmala" līdz otrdienas vakaram iemaksājuši kavēto šīs sezonas dalības naudu un gatavojas drīzumā atgūt virslīgas čempionāta biedru statusu.

Kā ziņojām, virslīgas čempionāta vadība otrdien izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr otrdien tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Naudu otrdien abi klubi samaksāja, taču tas nemaina faktu, ka tie pašlaik ir izslēgti no mūsu biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par viņu uzņemšanu atpakaļ," radušos situāciju skaidro virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis.

"Situācija ir neskaidra un neatbilstoša reglamentam, tomēr lai par to tālāk domā attiecīgās LFF instances," piebilst Latkovskis.

Tā kā no LFF puses nav sekojis apstiprinājums abu klubu izslēgšanai no čempionāta, tie tajā turpinās savu dalību un gaidīs virslīgas kopsapulces sasaukšanu, lai arī pašreizējā situācija neatbilst čempionāta reglamentam, jo faktiski turnīrā startē astoņi tā biedri un divas vienības bez šāda statusa.

Rīgas klubs nākamo spēli aizvadīs trešdien savā laukumā pret "Liepāju". Teorētiski pretinieki "Skonto" neesošā biedru statusa dēļ varētu atteikties doties laukumā, tomēr šāda rīcība nav gaidāma.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudējušas, jo laicīgi nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

"Skonto" klubam izslēgšana no virslīgas draudēja jau pavasarī, kad tam bija nenokārtotas parādsaistības ar biedrību, kas bija nepilni 5000 eiro. Tomēr mēneša laikā klubs savas saistības nokārtoja, saņemot iespēju turpināt spēlēt Latvijas čempionātā. Tāpat pirms sezonas problēmas ar licences iegūšanu dalībai turnīrā jauniešu akadēmijas neesamības dēļ bija Daugavpils klubam "Daugava".

Virslīgas kopvērtējumā valsts titulētākais futbola klubs "Skonto" šobrīd ar 20 spēlēs izcīnītiem 46 punktiem ieņem pirmo vietu, kamēr "Jūrmala" ar sešiem punktiem 21 mačā ir pēdējā desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!