Foto: DELFI

Latvijas Futbola federācija (LFF) par atkārtotu saistību neizpildi sodījusi futbola klubus "Skonto" un "Jūrmala", atņemot katram trīs kopvērtējuma punktus Latvijas Virslīgas čempionātā, vēsta LFF mājas lapa.

LFF Disciplinārā komiteja (DK), iepazīstoties ar LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas 1.septembra vēstules saturu attiecībā uz lēmumiem, kuri paredz futbola klubiem "Skonto FC" un "FC Jūrmala" izpildīt finansiālās saistības pret spēlētājiem, pamatojoties uz noslēgtajiem darba līgumiem, kā arī vēstuli no Latvijas Futbola Virslīgas, DK konstatēja, ka minētie futbola klubi atkārtoti nav pildījuši LFF SSPK un LFF DK lēmumus, par ko iepriekš abiem iepriekšminētajiem klubiem tika piemēroti gan brīdinājumi, gan naudas sodi, gan aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus.

Līdz ar to DK nolēma samazināt "Skonto FC" un "FC Jūrmala" punktu skaitu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā par 3 punktiem katram futbola klubam. Turklāt abiem klubiem ir dota nedēļa, lai izpildītu LFF SSPK un DK lēmumus.

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" pēc triju punktu atņemšanas joprojām saglabā līderpozīciju - 28 mačos iegūti 64 punkti; 60 punkti 27 spēlēs ir futbola klubam "Ventspils". FK "Jūrmla" arī pirms punktu atņemšnas bija pēdējā vietā, un tagad tās kontā ir tikai pieci punkti.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Abi klubi pat zaudēja Virslīgas biedru statusu, jo nebija nomaksājuši sezonas dalības maksu, taču šo parādu nokārtoja un statusu atguva.

"Skonto" klubam izslēgšana no virslīgas draudēja jau pavasarī, kad tam bija nenokārtotas parādsaistības nepilnu 5000 eiro apmērā. Tomēr mēneša laikā klubs savas saistības nokārtoja, saņemot iespēju turpināt spēlēt Latvijas čempionātā. Tāpat pirms sezonas problēmas ar licences iegūšanu dalībai turnīrā jauniešu akadēmijas neesamības dēļ bija Daugavpils klubam "Daugava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!