Foto: AFP/Scanpix/LETA

"VfL Wolfsburg" futbola kluba stūrmanis Andrīss Jonkers kļuvis par pirmo šosezon atlaisto galveno treneri Vācijas bundeslīgā, viņa amatu pārņemot Martinam Šmitam (titulbildē).

"VfL Wolfsburg" komanda jauno bundeslīgas sezonu sākusi ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un diviem zaudējumiem četrās spēlēs. Ar četriem punktiem "VfL Wolfsburg" ieņem 14.vietu bundeslīgas kopvērtējuma tabulā.

Pašlaik 54 gadus vecais nīderlandietis Jonkers pie "VfL Wolfsburg" stūres stājās februārī, noslēdzot līgumu līdz nākamā gada jūnijam. Jokera vadībā Volfsburgas komanda pārspēlēs nosargāja vietu bundeslīgā.

Jonkers par kāda vadošās līgas kluba galveno treneri strādāja pirmo reizi karjerā.

Jonkers iepriekš strādāja Londonas "Arsenal" jaunatnes akadēmijā, pirms tam bija arī Vācijas kluba Minhenes "Bayern" treneru kolektīvā, kā arī strādāja Volfsburgā, kur bija kluba jaunatnes sistēmas treneris.

Jonkera vietā stāsies 50 gadus vecais šveicietis Martins Šmits, kurš kopš 2015.gada februāra vadīja "Mainz 05" vienību, bet maijā tika atbrīvots galvenā trenera amata.

Pirms kļūšanas par "Mainz 05" pirmās komandas galveno treneri Šmits vadīja kluba U-23 vienību.

"Šonedēļ ir divi smagi mači, tāpēc nevēlējāmies situāciju risināt ar galvenā trenera vietas izpildītāja nolīgšanu. Tā vietā piesaistījām jaunu galveno treneri, kurš savus pienākums sācis pildīt nekavējoties," treneru pēkšņo maiņu skaidro kluba sporta direktors Olafs Rebe.

Otrdien "VfL Wolfsburg" bundeslīgas mačā jātiekas ar Brēmenes "Werder", bet trīs dienas vēlāk gaidāms mačs ar grandu Minhenes "Bayern".

Iepriekšējā sezonā "VfL Wolfsburg" nomainīja trīs galvenos trenerus.

"VfL Wolfsburg" 2009.gadā kļuva par Vācijas čempioni, bet pirms diviem gadiem izcīnīja vicečempionu titulu, kā arī triumfēja Vācijas kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!